Volle maan 2 september 2020

07:23 uur

Met de volle Maan van het Hemelvuur zijn we in de nazomer beland. De dagen worden merkbaar korter, de temperatuur daalt en een heuse storm verjoeg de tropische warmte. Omdat we ons tussen twee oogstmanen in bevinden, is dit een goede tijd om stil te staan bij je innerlijke oogst. Wat heb je bereikt de afgelopen maanden? Waarom ben je daar wel of niet tevreden mee? Stem je gewenste en behaalde oogst op elkaar af en bedenk wat je een volgende keer anders wilt. Dit is een overgangstijd van buiten naar binnen, van warmte naar kou en van licht naar donker. Soms kunnen daardoor onbewuste emoties, ingevingen of prikkels opkomen. Luister naar je innerlijke stem, schrijf je dromen op (zowel nacht- als dagdromen), want ze geven inzicht in wat jij wel of juist niet verlangt. Leef volgens je eigen waarheid, niet die van de media of je omgeving. Doe eigen onderzoek, zet eigen autonome stappen en blijf trouw aan jouw hart(sverlangen). Het thema bij deze volle maan is ‘inzicht en waarheid’.

De Maan in het sterrenbeeld Vissen maakt extra gevoelig, waardoor je heel goed aanvoelt wat er in anderen omgaat, maar het lastiger is je eigen standpunt te bepalen. Pas op dat je niet in een slachtofferrol duikt, want hoe een situatie ook is, je kunt wel altijd een keuze maken over hoe je ermee omgaat. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Maagd en dat helpt om nuchterder te kijken, om het kaf van het koren te scheiden. Maak even een pas op de plaats om te bepalen hoe je orde kunt creëren op een gebied waar je chaos ervaart (in je eigen leven, op je werk, in de maatschappij, etc.), maak je inzichten praktisch bruikbaar en ga dan verder.
Uranus werkt positief in op de Maan en dat geeft een groter gevoel van (innerlijke) vrijheid. Het maakt het makkelijker om een oude (saaie) gewoonte of routine te veranderen. Probeer iets nieuws op het gebied waar je een andere uitkomst verlangt! Gebruik je intuïtie en luister naar je ingevingen, want die kunnen extra veel duidelijk maken.
Asteroïde (centaur) Nessus staat naast de Maan. Nessus gaat over het kennen van een geheim en daardoor met list, bedrog en manipulatie een angst voeden en anderen te slim af zijn. Tijdens deze volle maan kan ineens een inzicht in dit thema (persoonlijk of mondiaal) naar boven komen. Het is belangrijk om enerzijds te weten welke angst jij kent of wat je vanuit angst doet. Op welk vlak handel je dwangmatig om niet de controle te verliezen? Met welke overtuiging hangt dat samen? Het gaat er niet om een angst te voeden, maar om je bewustzijn te vergroten en je daardoor vrijer voelen. Ontdoe jezelf van een ‘gif’, laat los wat of wie jou verlamt in plaats van in je kracht zet.
Dan is er nog dwergplaneet Eris die op dezelfde graad staat als de Zwarte Maan. Persoonlijk en/of in het groot zal een grotere waarheid worden losgetrild. Je wordt geconfronteerd met een diepere waarheid (die staat los van getalletjes of vage feitjes buiten jezelf) of er komt een confrontatie die je laat ervaren hoe belangrijk het is om te leven vanuit je hart en ziel en vrijheid. Let op de tekens om je heen, observeer je reacties en maak je wereld groter en beter, niet kleiner en krampachtiger. Liefde heeft de hoogste trilling, dus door die in te zetten, te laten stromen door jezelf en door je leven (zonder jezelf op te offeren) tril je lagere energieën los en help je mee die om te zetten in vrede.

TIP: Maan(kaart) workshop op zondagmiddag 13 september – vlakbij Breda.

Tekst en foto copyright Petra Stam  |  Alleen delen mvv deze website.