Volle maan 21 september 2021

01:56 uur

Ondanks dat de Zon zich wat vaker laat zien, sluipt de herfst langzaam dichterbij. De dagen worden korter en de energie van de natuur keert meer en meer naar binnen, maar eerst is dit de tijd van de tweede grote oogst. Naar dit hoogtepunt is de natuur toegegroeid. De bestemming is bereikt, volgroeid en klaar om er de vruchten van te plukken. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor alles wat de Aarde geeft en deelt van haar overvloed. Als iets op een hoogtepunt is, betekent het ook dat er een ommekeer op komst is. De appel laat los en valt op de grond of wordt geplukt, biedt voedingsstoffen, zal ophouden te bestaan in die vorm, maar in de pitjes ligt de onsterfelijkheid besloten. Dit is een mooie tijd om terug te kijken naar de processen die jij de afgelopen tijd hebt doorlopen. Wat heb je bereikt en waarvan wil je genieten? Welke ervaringen sla je op zodat die in de volgende periode kunnen ontkiemen? Wat ga je juist anders doen in de cyclus die eraan komt? Jouw onsterfelijkheid ligt besloten in de kennis die je hebt opgedaan, in de liefde die huist in je hart, in je zielenweten en geestelijke wijsheid. Deel, zodat juist liefde zich voortplant en doorgroeit.
Op 22 september om 21:22 uur gaat de Zon naar Weegschaal, wat op het noordelijk halfrond het begin van de herfst aanduidt. Neem tijdens de volle maan de tijd om te ervaren hoe het met jouw innerlijke weegschaal is gesteld. Ervaar je balans tussen geven en ontvangen, tussen donker en licht, vasthouden en loslaten, rust en rennen, etc.? Welke tegenpolen ervaar je in en buiten jezelf, en hoe kun je die meer met elkaar verzoenen? Door te leven vanuit je hart in plaats van grotendeels vanuit je verstand, zul je meer rust en nieuw evenwicht ervaren. Het hart laat je eenheid voelen in plaats van polariteit. Eenheid is heel-zijn, een-zijn met alles. Leven vanuit je hart heft de tegenstellingen op.

De volle Oogstmaan staat in Vissen, wat extra gevoelig, dromerig en meegaand maakt. Het kan lastig zijn je af te schermen voor alles wat vanuit de buitenwereld tot je komt. Omdat je goed aanvoelt wat de ander ervaart, kun je opofferend gezind zijn. Voelen wat jouw grens is en die ook aangeven is belangrijk, want anders kun je slachtoffer of afhankelijk worden van anderen. Het verlangen naar ‘het Paradijs’ kan sterk zijn, ook het zoeken daarnaar via drank, wegdromen, uittreden of de harde wereld ontkennen. Toch daagt deze maan juist uit om op eigen benen te staan, jouw persoonlijke pad te kiezen en daar stappen naar te zetten. Niet lijden maar leiden waar mogelijk.
Er zijn geen planeten die de Maan direct beïnvloeden. Wel van invloed is de ster Scheat. Deze ster staat in het sterrenbeeld Pegasus, het gevleugelde paard dat de mythische inspiratiebron Helikon voor de mensheid opende. De bron was het domein van de Muzen en gaf geestelijke inspiratie. Scheat wakkert de zoektocht naar de waarheid aan, maar puur vanuit verstand en logica. Dat maakt eenzijdig en gaat voorbij aan intuïtie. Deze hemelse invloed kan maken dat je ervaart dat je (fysiek of geestelijk) uit je veilige nest wordt verstoten, maar dit zal juist leiden tot een succes. Ga nieuwe kennis opdoen en praktisch inzetten. Scheat samen met de Maan stimuleert vrij-denken, maar kan ook leiden tot het (ver)breken van sociale of zakelijke verdragen. Scheat tegenover de Zon veroorzaakt koppigheid en het eenzijdig verkondigen van de waarheid. Blijf dus dicht bij je gevoel, ook als je niet verstandelijk kunt uitleggen waarom iets zo voelt. In deze tijd krijgen ook bijzondere, onafhankelijke ideeën een stem.
Mercurius en Jupiter werken nauw samen, wat leidt tot optimisme, ruimdenkendheid, goed nieuws en geluk. Op filosofisch en juridisch gebied kan interessante vrijheid bevorderende informatie naar boven komen. Het is een goede tijd om nieuwe vrienden te maken, samenwerkingen aan te gaan en transparant te onderhandelen.

Tekst en tekening © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: De herfst is een goede tijd om een lange-termijn-project aan te gaan. Via mijn website kun je digitaal de Maankaart-workshop volgen, Tarot leren (8 uitgebreide lessen) of de jaarcursus Krachtdieren volgen (10 uitgebreide lessen met vele extra’s).
https://petrastam.com/product-category/online-cursussen/
Vragen? Mail me op info@petastam.nl