Nieuwe maan 7 september 2021

02:38 uur

Hoewel het nazomer is, laat de Zon zich eindelijk wat meer zien dan de afgelopen tijd en gaat de temperatuur weer wat omhoog. De Maan van het Weerlicht doet haar naam geen eer aan deze weken, want het is niet benauwd warm en er ontstaan daarom geen onweersbuien om de spanning af te voeren. In deze overgangstijd van zomer naar herfst, van licht naar donker, is het goed om stil te staan bij en je af te vragen wat jou vreugde geeft en jouw innerlijk vuur doet oplaaien. Hoe kun je dat meer integreren in je leven? Welke inzichten heb jij de afgelopen maanden opgedaan en welke wijsheiden neem je mee naar de volgende cyclus? Het thema bij deze nieuwe maan is ‘inzicht en waarheid’. Luister naar je innerlijke stem, naar je onderbuikgevoel, als je voor een beslissing staat. Als je stil bent, weg van alle uiterlijke geluiden, zal jouw innerlijke stem je raad geven. Ik leerde ooit tijdens een opleiding: alles wat jouw vrijheid beperkt, is pathologie. Dat kan gaan om een gebroken been tot tegenzin in je werk. Kijk eens in jouw leven en onderzoek wat jouw vrijheid beperkt. Sta stil bij welke keuzes je wél kunt maken in deze tijd, in jouw leven, om meer vrijheid te ervaren. Gevoelens en emoties brengen je dichter bij jouw waarheid. Soms slaan die in als bliksem, maar een inzicht brengt je wel dichter bij je ware zelf en maakt duidelijk welke keuzes je wel hebt. Blijf dicht bij jezelf en vertrouw op je intuïtie in deze tijd waarin alles zo snel verandert.

De nieuwe maan staat naast de Zon in Maagd. Het thema dat hierbij hoort, gaat over het ervaren wat de buitenwereld van jou wil en wat jouw binnenwereld aangeeft. Onder deze maan kun je extra betrokken zijn bij anderen en dienstbaar zijn aan wat jij ervaart als het grote goed. Het maakt gewetensvol, verstandig en vlijtig. Gezonde voeding kan een aandachtspunt zijn. Toch vraagt een Maagd-maan er ook om ervoor te waken dat je je aanpast ten koste van jezelf of meer energie weg te geven dan je hebt. Als je over je grenzen gaat, doof je namelijk jouw innerlijke vuur in plaats van dat je dat de ruimte geeft.
De planeet die de belangrijkste invloed uitoefent op de Maan en de Zon, is weer Uranus. Deze staat helemaal op dezelfde graad en brengt een klimaat van positieve verandering, het gevoel van grotere vrijheid en opwinding. Juist als je stil hebt gestaan bij wat jij nodig hebt om je vrijer en blijer te voelen, kun je er gemakkelijker of sneller stappen naar zetten. Probeer iets nieuws, stap uit een oud (beperkend) cirkeltje, ga een avontuur aan! Binnen je comfortzone blijven verandert niets. Het is ook een goede tijd om gelijkgestemden op te zoeken, om uit te spreken hoe je er voor elkaar zult zijn en hoe je (op een niet-hiërarchische manier) elkaar kunt helpen. Maan-Uranus versterkt je intuïtie, geeft flitsen van inzicht en brengt oplossingen aan de oppervlakte. We leven op een planeet van vrije wil. Besef steeds dat je keuzes kunt maken, dat je vrij-willig ergens wel of niet in mee kunt gaan. Respecteer jouw eigen bewuste keuzes en ook die van anderen. In een samenleving leef je samen.
Asteroïde Egeria staat op dezelfde graad als de Maan en de Zon. Egeria maakt je bewust op het individuatieproces: jezelf leren kennen, je bewust worden van jouw uniekheid ten opzichte van anderen, ontdekken hoe je jezelf kunt verwerkelijken en hoe je jouw kwaliteiten kunt leven in plaats van opgaan in een groep. Deze hemelse invloed wakkert de behoefte aan om jouw rechten als mens te onderzoeken, ervoor te gaan staan en onethische zaken aan het licht te brengen. Omdat Uranus ook een positieve invloed op Egeria uitoefent, kunnen diepe innerlijke en maatschappelijke waarden omhoog komen. Wat jijzelf of de onderzoeksjournalist deze dagen aan het licht brengt, wordt gezien en kan niet meer worden on-zien.

Tekst en foto/tekening © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

Uitgelicht in de webshop:
– Meer kunst van mijn hand
– Digitale cursussen