Volle maan 24 oktober 2018

18:26 uur

Rennen, vliegen, jagen… we zijn aangekomen in de periode van de Jachtmaan. De tijd lijkt zo snel te gaan, de dagen zijn steeds korter, informatie komt via vele wegen steeds sneller tot ons… het is een kunst om in alle veelheid ook nog tot jezelf te komen en bij jezelf te blijven. De Jachtmaan draagt het thema ‘overleven en transformatie’. De natuur trekt zich in zichzelf terug en de krachten van de onderwereld worden zichtbaar: bladeren vallen en zullen verteren, de typische herfstpaddenstoelen verschijnen. Wat de komende maanden overleeft, zal in de lente weer opkomen omdat het voortleeft in de kiem.
Voor ons is dit de tijd om stil te staan bij onze eigen onderwereld, ons onderbewuste. Wat wil je najagen de komende tijd? Wat wil je in jezelf laten overleven of groeien? Welke blokkade, angst of negatieve gedachte zou je dan beter kunnen transformeren? Gun jezelf de tijd (maar maak er ook echt tijd voor) om iets nieuws in jezelf te laten groeien. Welke diepgaande verandering is nodig om verder te kunnen, om een vrije, nieuwe start te maken?

De volle maan staat in Stier. Dit geeft behoefte aan comfort, warmte, lekker eten en affectie. Emotioneel kun je nogal koppig zijn, want als je iets eenmaal op een bepaalde manier ziet, dan houd je eraan vast. Ook als blijkt dat je opvatting of manier van doen niet helemaal juist is, heeft het oude vertrouwde je voorkeur en kun je het niet zomaar loslaten. Maar de Zon in Schorpioen schijnt licht op de Maan en roept juist: tijd voor transformatie, zodat er nieuwe duidelijkheid ontstaat en nieuwe vormen kunnen worden gevonden. Ook Mercurius, Venus en Jupiter staan in Schorpioen, waardoor je problemen of vraagstukken tot op de bodem kunt doorgronden. Zo leer je te vertrouwen op je intuïtie, want je ontdekt dat die klopt!

Direct naast de Maan staat Uranus. Deze Uranische maanenergie geeft nog meer onrust, haast en snelheid, maar dan op het emotionele vlak. Opwinding en vrijheid trekken veel meer dan het saaie en veilige bekende. Dit kan jou uitdagen om impulsieve acties te ondernemen of risico’s te nemen. Bedenk je dat als je de orde (binnen of buiten jezelf) dusdanig verstoort, je daarna juist te maken kan krijgen met verplichte rust of met begrenzing van je vrijheid. Maan – Uranus kan ook betekenen dat er in je leven plots iets verandert of aan het licht komt, waardoor je ineens in een emotionele achtbaan zit. Venus staat tegenover de Maan en Uranus, wat de nadruk kan leggen op veranderingen of spanning binnen relaties. Pas op voor bezitsdrang: als je affectie zoekt kun je afhankelijk worden van bepaalde mensen of anderen kunnen jou juist claimen. Als je honger naar liefde niet wordt gestild, worden suiker, alcohol of shoppen ingezet om een innerlijk gat op te vullen. Dit is dit niet de tijd om te gokken of investeringen te doen, want een tendens kan onverwacht helemaal omslaan. Richt je op wat van innerlijke waarde is, op de kwaliteiten die je mee wilt nemen of ontwikkelen de komende tijd – daarin huist de onsterfelijkheid!

Tekst en foto © Petra Stam
Mijn tekst alleen delen mvv deze website

TIP:
In 2019 start ik weer de jaarcursus Krachtdieren, op drie plekken in Nederland.
10 dagdelen van 5 à 5,5 uur, eens per maand. Alles over (66!) krachtdieren, meditaties, opstellingen, oefeningen, je geboortehoroscoop lezen en een dier-remedie-kit opbouwen van de betreffende 66 dieren.

In de maan nieuwsbrief (abonnement) dit keer extra:
-Maan, Uranus, Venus
-Venus en Uranus retrograde
-Over Mars, de Noordknoop en Saturnus
-Praktisch: nieuwe gedachtenpaadjes creëren en over krachtdier Konijn