Krachtdier Kolibrie

In deze tijd waarin veel mensen verkouden of grieperig zijn (inclusief ikzelf) denk ik dat Kolibrie (die slecht tegen kou en regen kan) wel een mooie boodschap heeft!

De kleine kolibrie kan wel een snelheid van 54 kilometer per uur bereiken. Doordat ze zo snel hun vleugels bewegen (afhankelijk van de soort 12 tot 80 vleugelslagen per seconde!), kunnen ze zweven, in volle snelheid vooruit, achteruit, recht omhoog of omlaag vliegen. Om hun energie aan te vullen, moeten ze zorgen voor voldoende voeding (nectar) én voldoende rust nemen.

Kolibrie maakt je er bewust van dat het belangrijk is te genieten, voldoende plezierige, aangename dingen te hebben om op te laden – daar hoort ook rust bij. Als je je ervan bewust bent dat je een multidimensionaal wezen bent dat zich kan bewegen in verschillende lagen van bewustzijn, kun je zowel het grote beeld als de details zien. Zo weet je waar je je beter wel of niet kunt bewegen, rekening houdend met de gevoeligheid van je lichaam. Een warme omgeving (wat betreft temperatuur én mensen) zal je goed doen.