Volle maan 27 april 2021

05:33 uur

We bevinden ons al bijna midden in de lente, maar april doet wat hij wil en zo hebben we van alle weersoorten wat. Toch ontwaakt de natuur iedere dag een beetje meer. De sapstroom is volledig op gang, blaadjes ontvouwen zich, insecten zoemen en vogels fluiten hun lied. Kenmerkend voor deze periode is de explosie van bloesems. Er vinden bestuivingen plaats en bevruchting van vooral fruitbomen, zodat die later in het jaar hun fruit zullen dragen. Ook wij voelen onze levenskracht ontwaken. Welke geliefde doelen wil jij nastreven? Waarvoor voel jij hartstocht of springt jouw hart op? Tijdens de volle Maan van het Ontwaken kun je je plannen of projecten net even dat duwtje geven dat nodig is om ze later hun vruchten te laten afwerpen. Het is heel makkelijk om te verdwalen in allerlei gevoelens over de stand van zaken in de wereld, maar juist als je gelooft in jouw intenties, jouw bijdrage of wensen, zul je zien dat er altijd een magisch pad is dat je kunt belopen. Geloof in jezelf, geloof in de mensheid en in mogelijkheden. Waar je je aandacht op richt, dat wordt groter. Wat laat jij groeien deze periode?

De volle maan staat in haar baan vandaag het dichtst bij de Aarde – een supermaan dus. Onder deze Schorpioenmaan word je naar de diepte getrokken: je ontdekt nieuwe gevoelsaspecten van jezelf of er komt een emotie boven die jouw aandacht vraagt. Dit is een goede tijd voor psychologisch onderzoek en achterlaten waarmee je klaar bent. Transformatie betekent dat je een oude vorm loslaat en een nieuwe laat groeien. Je ziet momenteel met meer gemak door uiterlijke vormen heen, ziet wat er werkelijk speelt in of buiten jouzelf. Emoties kunnen heel intens en diep worden beleefd. Verdrink niet in je emoties, maar observeer jezelf, want ze maken duidelijk met wat of wie jij klaar bent en ook waarnaar jouw energie juist wordt getrokken. De Zon in Stier schijnt licht op de volle maan en helpt je te bepalen wat jou energie geeft en wat oude veiligheid is en dus klaar. Adelaar, het hogere sterrenbeeld van Schorpioen, vraagt jou te leven volgens je hoogste waarheid. Toon jouw kleur, jouw unieke kracht en bijdrage, want alle beetjes helpen om de wereld een fijnere plek te maken.
Doordat Uranus recht tegenover de volle maan staat, kun je plotse veranderingen verwachten in je persoonlijke leven of emoties. Gevoelsmatig kun je alle kanten op vliegen en de neiging hebben om impulsieve acties te ondernemen. Onafhankelijkheid en vrijheid vormen de drijfveer. De Zon en Uranus staan steeds dichter naast elkaar (op 1 mei exact), wat onrust, hervorming en verandering in de maatschappij kan brengen. Als je een grote verandering in je leven wilt maken, sta dan eerst even stil, luister naar je intuïtie en wacht een dag voordat je actie onderneemt. Saturnus driehoek de Noordknoop helpt je om je serieus bewust te worden van een levensdoel of een missie. Je kunt werkelijke mogelijkheden zien en stappen ondernemen hiervoor.
Pluto (de planetaire heerser van Schorpioen) gaat vandaag tot en met 6 oktober retrograde lopen. In het astrologische symbool voor Pluto zie je de cirkel (Spirit) vrij zwevend boven de halve maan (Ziel) en het kruis (Aarde). Pluto kan crises teweegbrengen, de onderste steen boven halen, maar is er vooral op gericht om je te laten leven vanuit je ziel. Daarvoor moet je soms situaties of mensen loslaten, een andere weg inslaan, je bevrijden van beperkingen, om daarna te transformeren naar een hogere vorm van je Zelf. Na iedere grote levensverandering vlieg je steeds iets hoger met je eigen krachtige vleugels. Pluto is bijna de helft van de tijd retrograde, maar tegelijk met de Schorpioenmaan is deze start wellicht meer voelbaar. Je kunt in deze retrogradeperiode voelen dat jij niet de wereld kunt veranderen, maar dat je wel de wereld in jezelf kunt veranderen: door je in te stellen op je hoogste doelen, liefde uit te stralen en door jouw zuiverste vorm te leven, kom je steeds dichter bij je ware zelf. Verbind je met niets minder dan jouw diepste waarheid, zet intenties van liefde en mogelijkheden uit, ga voor spirituele groei en verenig je met anderen die dit ook doen. Iedere rimpel in het water wordt groter en draagt die werkelijkheid uit die ermee wordt ingezet. Je bent in de wereld, maar niet van de wereld. Wees neutraal, leef je hoogste Zelf en straal je licht steeds verder uit.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!!

TIP: Mijn tweede deck Krachtdierenkaarten komt vandaag uit! Ze zijn zo prachtig en magisch.
Zie later op de dag (als ik ze in handen heb) een foto. Bestellen kan op https://petrastam.com/product/krachtdieren-2-kaarten/