Volle maan 7 mei 2020

12:46 uur

De Maan van het Ontwaken heeft alles te maken met het ontwaken van de levenskracht in de natuur. Middenin de lente laten het groen en de bloesems hun kracht en pracht zien, insecten gonzen rond en er worden veel jonge dieren geboren. Wij kunnen ons afstemmen op de vruchtbare natuur en voelen nieuwe levenskracht en passie opbloeien in ons hart. De volle maan is de tijd om doelen te realiseren, behaalde successen te vieren en creativiteit te laten stromen. Tijdens deze volle maan gaat het erom je bewust te worden welke doelen en wensen vorm beginnen te krijgen, wat zich begint te manifesteren, om te voelen waarnaar je passie of enthousiasme uitgaat. Dat kan lastig of frustrerend zijn in verband met de huidige restricties en beperkende maatregelen. Ontwakende inzichten kunnen hier zelfs lijnrecht tegenover staan. Luister toch extra goed naar jouw innerlijke stem en dromen, en zet stappen die wél mogelijk zijn. Deze dagen kun je makkelijker contact maken met je hogere zelf, met jouw vrije ziel die niet een deel is van de dualistische wereld, dus luister, weet en vertrouw op de informatie die van binnenuit komt. Je weet zelf het beste wat goed is voor jouw lijf, jouw geest, jouw ziel en ook voor de wereld.

De volle maan in Schorpioen maakt dit een tijd van diepe gevoelens, verleiding en transformatie. Waarnaar gaat je hart uit? Waarmee ben je klaar en wat wil je daarvoor in de plaats laten groeien? Dit is een maan van transformatie, wat betekent dat je een oude vorm loslaat en een nieuwe vorm gaat toepassen in je leven. Dit is ook een maan van sensualiteit, van aanraking, van beseffen dat een omhelzing helend is, voedend en betekenisvol is, en dat afstand houden ongezond is en depressie in de hand werkt. De Schorpioenmaan geeft je de mogelijkheid om door de vormen heen te kijken en laat je duidelijk zien hoe iets werkelijk is. Het licht van de Zon schijnt vanuit Stier en helpt je te bepalen en wat echt van waarde is voor jou. Leef jouw hoogste waarden!
Cheiron en Uranus staan (een jaar af en aan) samen, wat aanvoelt als vrijheidsbeperking, een oude wond die voelbaar is als het gaat om leven in vrijheid. Op 5 mei vieren we de bevrijding – wat hebben we geleerd van het verleden? Aan de andere kant is het zo dat innerlijke vrijheid altijd aanwezig is. Ook Jupiter en Pluto dansen de rest van het jaar om elkaar heen, wat zowel voor machtshonger staat als voor het opstaan van nieuwe rechtvaardige leiders.
Mercurius tegenover de Maan kan een conflict geven tussen verstand en gevoel. Waarnaar luister jij? Waak voor leugens, roddels en laster. Het zenuwstelsel is gevoeliger dus maak voldoende tijd voor rust. Begrijp je gedachten, wetende dat je niet je gedachten bent maar ze hebt. Gedachten zijn ook krachten, dus wees je bewust wat je via je denken uitzendt. Neptunus helpt je te vertrouwen op je intuïtie en die ook te gebruiken. Inspiratie welt op, inzichten borrelen omhoog, je kunt exact aanvoelen wat er in jezelf, in anderen en in de wereld speelt. Deel je gedachten met dierbaren, stuur positieve gedachten uit. Als we dat samen doen op donderdag 7 mei tussen 12:00 en 13:00 uur (als de Maan exact vol is en de invloed van Neptunus het grootst is), als we dan helende, hoopvolle gedachten uitzenden, een beeld visualiseren waarin vrijheid, gezondheid en respect de hoofdrol spelen, als we gedachten uitzenden van liefde, mededogen en positieve veranderingen, kunnen we een golf van nieuwe gedachten en beelden verspreiden. Alle beetjes helpen…

Tekst en foto Petra Stam
Alleen delen mvv deze website

TIPS: Workshops Zee-krachtdieren, Neptunus en Atlantis
30 en 31 mei (onder voorbehoud, als het niet mag dan verzet ik de ze weer…)