Volle maan 9 oktober 2022

22:55 uur

Het is herfst en de Aarde heeft vele schatten te delen met ons. De natuur is naar deze tijd van oogsten toegegroeid. De bestemming is bereikt, volgroeid en klaar om er de vruchten van te plukken. Dit is een tijd om dankbaar te zijn voor de giften van onze mooie planeet. Sta ook stil bij de successen die jij hebt behaald en vier ze. Wat heb je gezaaid en wat kun je nu oogsten? De volle Oogstmaan heeft het thema ‘loslaten en onsterfelijkheid’: als iets op een hoogtepunt is, zal er ook een ommekeer zijn. Wat neem je niet mee en wat sla je op om wel mee te nemen naar de volgende cyclus? In de natuur ligt de onsterfelijkheid besloten in de zaden. Bij ons zijn die ‘zaden’ de ervaringen, kennis en wijsheden die we opslaan om innerlijk verder te kunnen groeien.

De Zon in Weegschaal geeft al aan dat het een tijd is om de balans op te maken. Hoe ziet jouw weegschaal er op verschillende levensgebieden uit? Visualiseer en voel. Waar moet iets bij, waar mag iets af om jouw balans te vinden of te herstellen? De Zon schijnt licht op de Maan in Ram. Als je de balans (Weegschaal) hebt opgemaakt, kun je actie (Ram) ondernemen. Een vuurmaan geeft energie, wilskracht en enthousiasme, maar ook ongeduld, impulsiviteit en directheid, waardoor je meteen handelt naar wat je voelt. Soms zou je echter eerst even moeten nadenken of voelen voordat je op je paard springt en in actie komt! De uitdaging van Maan in Ram ligt niet in het loslaten, maar in het stilstaan bij wat je al hebt behaald voordat je weer nieuwe plannen maakt. Overweeg zaken, luister eerst goed naar je gevoel en bepaal dan waarop jij je passie wilt richten de komende tijd. Wat wil je verder uitbouwen? Is je fundering stevig genoeg? Kies jij echt jouw pad, volg je echt jouw hart, of volg je vurige ideeën of enthousiasme van buiten jezelf? Deze volle maan geeft aan dat het tijd is om te gaan staan voor jezelf en te gaan voor wat jíj wilt!
De Maan maakt maar twee verbindingen (op het eind van de middag voordat het exact volle maan is). Cheiron en de Maan op dezelfde graad maakt je bewust op een emotionele behoefte. Zijn geven en ontvangen in balans? Durf je aan te geven wat jij nodig hebt, of ga je pleasen, redden en voor anderen zorgen? Dit is een moment om iets rond dit thema te helen, dus spreek je uit of durf te vragen. Een veilige plek voelt extra belangrijk – maak je (t)huis een fijne, aangename plek om te zijn. De Maan tegenover Venus kan een leeg gevoel geven: alsof je iets mist, of iets niet vervuld is. Misschien wil je heel graag iets, maar durf je niet je comfortzone te verlaten. Wat heb je te verliezen? Wat heb je te winnen? Als je humeurig bent deze dag, ga dan eerlijk na wat jou een onvervuld gevoel geeft. Zie mogelijkheden, uit je liefde en volg je passie! Je hart weet al lang waarvoor het liefde voelt, dus luister en gebruik de herfst om verder te bouwen aan een geliefd doel (lange termijn).
Het vierkant (spanning) tussen Saturnus en Uranus speelt vanaf eind september tot en met oktober, maar is de dagen voor en na de volle maan het sterkst. Een conflict laait verder op (in het groot en/of in het klein). Soms is het moeilijk om de vinger te leggen op wat er nou werkelijk aan de hand is, terwijl de regels en wetten van de oude macht (Saturnus) botsen met nieuwe informatie, doorbraken en gewenste vrijheid (Uranus). Laat je leiden door je intuïtie en je hart, luister naar wat jouw gevoel je ingeeft en handel daarnaar. Er is niet een eenduidig antwoord voor ‘waarheid’, dus wees trouw aan jezelf. Er gebeurt zoveel in de energie dat je alleen bij jezelf te rade kunt gaan, en dat je voldoende rust moet nemen en niet over jouw eigen grenzen moet (laten) gaan. Het is een goede tijd om jezelf (fysiek en geestelijk) te ontgiften en te zuiveren, zodat je zonder allerlei opgedane toxische stoffen en gedachten zo zuiver mogelijk jouw basis kunt versterken en jouw richting kunt bepalen. Wees mens(elijk), bouw op, voel compassie en help elkaar.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!!

De herfst is een goede tijd om lange-termijn-doelen na te streven – een cursus past daar perfect bij! Kijk eens op https://petrastam.com/product-category/online-cursussen/ voor mijn online cursussen en workshops.