Volle maan en maansverduistering 26 mei 2021

13:15 uur

Ondanks het wisselende en vaak vrij koude weer schieten de gewassen de grond uit. Ieder straaltje zon wordt opgenomen en ook de regen voedt. Niet alleen bloesems, ook bloemen van vaste planten beginnen zich te openen en tonen hun kleuren. Als alles hard groeit, kan het van belang zijn om orde te bewaren, om het gewenste van het ongewenste groen te onderscheiden. Als je alles wild laat groeien, kan het gaan woekeren. Vertaald naar ons, kan deze tijd je alert maken op allerlei nieuwe plannen, ideeën of wensen. Probeer duidelijk te hebben wat voor jou een prioriteit is, hier en nu. Wat wil je uitbouwen en aangaan? Als je teveel doet of start, heb je straks teveel om te dragen, of vele klein succesjes in plaats van een of twee grote successen. Het thema bij de Bloemmaan is ‘groeikracht en verbinding’. Door in verbinding te blijven met jezelf, met jouw hoofddoelen of grootste wens en daartoe stappen te ondernemen, stuur je de energie efficiënt. Waar heb je al enig resultaat bereikt en hoe wil je dit verder laten groeien? Wat heb je daarvoor nodig? Alles is mogelijk, dus waarheen stuur jij je energie?

De volle maan in Boogschutter maakt enthousiast, optimistisch en wekt nieuwe verlangens. Deze vuurmaan kan ook onrust geven: het ene is nog niet klaar of het volgende is alweer in zicht. Af en toe een pas op de plaats helpt je om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Kijk eerlijk naar jezelf: wat of wie heb jij wel of juist niet nodig om verder te kunnen groeien? Welke stappen ga je zetten? De Maan staat in haar baan om de Aarde het dichtstbij, wat dit een supermaan maakt: de invloed kan nog duidelijker te voelen zijn, gevoeliger maken of vurige onrust geven. Er is ook een totale maansverduistering: de Maan beweegt door de schaduw van de Aarde, zodat er tijdelijk geen direct zonlicht op het maanoppervlak valt. Dat betekent voor ons dat het even lastig is om bij ons gevoel te komen: wat wil je nou echt, wat voel je precies of welk verlangen speelt er nu ineens op? De maansverduistering start om 10:46 uur, het hoogtepunt is om 13:09 uur en de verduistering eindigt om 15:51 uur. Voel in die uren wat er in jou speelt, wat er omhoogkomt of wat jou onrustig maakt. De verduistering daagt je extra uit om boodschappen uit je onderbewuste te ontvangen, want deze thema’s zullen de komende maanden spelen en een nieuwe vorm gaan aannemen. Hoewel de verduistering niet zichtbaar is bij ons, speelt deze energie wel degelijk door.
Jupiter staat vierkant de Maan, wat ervoor kan zorgen dat je juist de lastige en negatieve gevoelens onder een vergrootglas legt. Probeer niet iedere tegenslag te vergroten, ieder (innerlijk) conflict levensgroot te maken, maar ook niet irreëel overmoedig te zijn. Het gaat erom goed naar jezelf te luisteren, constructief met je emoties om te gaan. Wees grootmoedig en deel iets van jouw overvloed met iets of iemand die het nodig heeft.
Neptunus staat vierkant Mercurius, waardoor het extra belangrijk is om niet alles wat je hoort klakkeloos aan te nemen, maar zelf onderzoek te doen en te luisteren naar de informatie die van binnenuit komt. Mercurius gaat vanaf 29 mei retrograde lopen, waardoor deze stand aanblijft tot 9 juni en luisteren naar je intuïtie (dat onderbuikgevoel) belangrijker en wellicht duidelijker is dan dingen verstandelijk beredeneren. Wat is waar? Wat is jouw waarheid of welke sterke overtuiging heb jij? Wat wil je geloven en wat juist niet, en hoe beïnvloedt dat jouw denken? Blijf extra dicht bij jezelf, ga even geen nieuwe grote verbintenissen aan of wacht bij twijfel tot half juni.
Ook Venus en Neptunus staan vierkant, wat het verlangen naar tederheid vergroot en/of ervoor kan zorgen dat je iemand idealiseert. Niemand is belangrijker dan een ander, dus werk indien nodig aan je zelfbeeld. Let ook op dat je financieel niet ergens instinkt, omdat er dollartekens in je ogen verschijnen – doe op alle vlakken zelf onderzoek!
Saturnus loopt retrograde van 23 mei tot en met 11 oktober. Hierdoor gaat je aandacht zich minder richten op de regels, structuren en materiële zaken in de buitenwereld, maar ervaar je vanuit de ziel wat er werkelijk toe doet voor jou. De poortwachter die de toegang tot je zielenweten remt, is er even niet! Je onderzoekt en vindt wat van grote, werkelijke waarde is voor jou of in de wereld. Dit gaat voorbij ego, want je hogere weten en wezen krijgen meer ruimte (in plaats van overleven in de materiële wereld). Het maakt dit een goede tijd om te bedenken welke nieuwe structuren jij straks wilt neerzetten of naleven. Het gaat over léven in tegenstelling tot overleven in het systeem. Deze volle Bloemmaan en maansverduistering gaan dus veelal over eigen-wijs zijn, leven volgens jouw waarden en tegelijk met respect naar anderen, en luisteren naar de innerlijke stem in plaats van uiterlijke stemmen. De antwoorden en het weten liggen in jezelf, dus vertrouw op je mogelijkheden en beperk jezelf niet!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: Het Maanboek is weer bijna uitverkocht! Nog enkele exemplaren bij mij en bij uitgever A3 boeken. In de zomer komt de derde druk uit!!