Nieuwe maan 11 mei 2021

21:01 uur

In ons deel op de wereld loopt de ontwikkeling van de natuur een maand achter door het koude weer. Toch zijn de kenmerkende bloesems al volop te zien. Zodra het warmer wordt zullen ook de bladknoppen van veel bomen vast snel opengaan en alle energie opnemen om hun bladerdek te laten groeien. Hetzelfde geldt voor ons: zodra het warmer is, trekt het nog meer om je naar buiten te begeven. Beginnen jouw plannen al vorm aan te nemen? Wat heb je nodig om een hoofddoel meer tot ontwikkeling te laten komen? Waarnaar gaat jouw passie momenteel vooral uit? Dromen kunnen uitkomen, vooral onder deze nieuwe maan…

De nieuwe Maan in Stier geeft behoefte aan basiszekerheid en gronding. Daarnaast voel je sterk(er) de behoefte om te genieten – van lekker eten, van samenzijn of van mooie spullen. Besef dat je een gemaakte keuze kunt wenden, dat eens gekozen niet voor altijd hoeft te zijn, want je ontwikkelt je en je visie verbreedt zich. Toen was toen, nu is nu. Door de invloed van Neptunus op de Maan (en Zon) ben je gevoeliger, creatiever, intuïtiever en is je voorstellingsvermogen vergroot. Dit helpt niet alleen om dichter bij je dromen te komen en in de nacht levendiger te dromen, maar ook om jouw ideaal te dromen en ernaar te gaan leven. Welke doelen ga je stellen om een droom werkelijkheid te laten worden? Voel hoe je verbonden bent met het universum en dat álles mogelijk is. Stuur je intentie uit en zie hoe actie en reactie elkaar opvolgen.
Doordat Mercurius en Saturnus een positieve verbinding maken, krijg je dingen (op tijd) gedaan. Dit is een goede tijd om een cursus op te pakken (iets nieuws te leren), nieuwe constructieve contacten aan te gaan, praktische stappen te ondernemen om jouw levenswerk vorm te geven, of stappen te zetten om je droom werkelijkheid te maken.
Mars – Uranus helpt je om een aangename verandering in te zetten. Voel waar jouw energie naar uit gaat, welke inspiratie opborrelt, waar jij voor wilt gaan, wat jij wilt bereiken, en onderneem daar (rond deze dagen) actie op! Deze hemelse stand wakkert ook de behoefte aan vrijheid op en de bereidheid daarvoor te strijden. Ook op dit punt geldt dat je kunt vertrouwen op je intuïtie, dus voel, wees dapper, ga ervoor en hef eventuele beperkingen in jouw leven op.
De Zwarte Maan staat op dezelfde graad als de Maan en de Zon. Dit kan helderziende waarnemingen geven. Misschien levert het delen van jouw inzichten, gevoelens en behoeften in eerste instantie geen waardering op, of durf je niet te zeggen hoe je je echt voelt. Toch voel je dat het noodzakelijk is om te zeggen wat jij nodig hebt, of dat het klopt wat jij al aanvoelde. Neem momenten van rust, zoek de stilte en de natuur op, voel wat er in jou leeft en leef daarnaar – van binnen naar buiten. Zo ben je trouw aan jezelf en help je anderen dat ook te zijn.

Een praktische oefening (zie ook het boek ‘In het licht van de Maan’):
Teken de levensvrucht na (zie voorbeeld). Schrijf in de middelste cirkel een succes(je), iets wat je hebt bereikt de afgelopen tijd en/of wat je groter wilt laten worden. In de zes cirkels daaromheen schrijf je op waartoe je hoopt dat dit succes zal leiden. Maak het concreet! In de zes cirkels daaromheen schrijf je de ‘ja-maar-argumenten’. Op deze manier krijg je zicht op wensen en beperkende gedachten. Leg het blad in het zicht, zodat je wensen zichtbaar blijven en je bewust de beperkende gedachten steeds gaat bijsturen naar mogelijkheden. Tijdens de volgende volle maan (26 mei) kijk je hoe je er dan in staat en waarin je gaat investeren de komende tijd.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!