Volle maan en totale maansverduistering 27 juli 2018

De Graanmaan luidt een periode in van overvloed: de eerste giften  van de Aarde zijn gerijpt en het goudgele graan is (bijna) klaar om te worden binnengehaald. Het is de tijd om de Aarde extra te bedanken voor haar giften en rijkdommen die ze met ons deelt. Wees goed voor je eigen natuur en voor de natuur buiten jezelf. Het is eveneens de tijd om dankbaar te zijn voor je eigen geoogste successen. De Graanmaan laat je ook stilstaan bij je bestemming: zie wat je door jouw inspanningen en handelingen (oorzaak) hebt bereikt (gevolg) of waar juist nog inzet of verandering nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Zo ben je geen slachtoffer van het lot, maar kun je bewust het schip van jouw leven besturen.

De Maan staat in het sterrenbeeld Waterman, waardoor vrijheid en het onderzoeken van nieuwe ideeën je gedrag kunnen bepalen. Samen met gelijkgestemden zijn is fijn, maar voor mensen die jou in een bepaalde richting willen duwen trek je je wenkbrauwen op. Probeer te handelen met je kennis over oorzaak en gevolg en wees origineel, want daardoor ontstaat vernieuwing.Voor de buitenwereld kun je grillig overkomen, voor jezelf is dit een tijd om jezelf opnieuw uit te vinden en onafhankelijk(er) in de wereld te staan. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Leeuw, wat passie wekt en de behoefte prikkelt om jezelf creatief uit te drukken.

Mars staat minder dan 1 graad van de Maan verwijderd. Mars is als het vuur dat je emoties (Maan) doet opborrelen of zelfs koken. Je kunt je vuurkracht gebruiken om moedig of sexy te zijn, actie te ondernemen voor een goede zaak of ideaal doel. Toch is er een grote kans dat je (te) snel en ondoordacht handelt. Emoties, en dan vooral boosheid, zijn moeilijk in bedwang te houden. Als je irritatie voelt opvlammen, zorg dan dat je een fysieke uitlaatklep of nuttige, actieve afleiding hebt in plaats van je ergens in te storten waar je later spijt van kunt krijgen. Mars loopt retrograde tot en met 28 augustus, wat maakt dat je boosheid naar binnen kan slaan, of onderdrukte frustraties juist aan de oppervlakte kunnen komen. Ook Mercurius loopt ‘achteruit’ (vanaf 26 juli) dus wees extra alert of jouw woorden of die van een ander kloppen…

Door de invloed van Uranus kunnen boosheid, begrenzing of tegenspraak nog meer leiden tot impulsieve, roekeloze acties. Hoewel je hiermee wel een oude beperkende situatie kunt doorbreken, is het toch goed om eerst te bedenken wat je bereikt met eventueel ongeremd, direct gedrag. De rem van Saturnus werkt vaak als een rem op je spontaniteit, maar in dit geval kan het voor een verstandige pas op de plaats zorgen.

Er is deze avond een totale maansverduistering: een blinde emotionele vlek kan onbewuste gevoelens omhoog halen. Het is de uitdaging de komende weken om bewust te worden welke behoefte aan verandering er in je leeft en wat je daarvoor moet doen. Mars en Uranus kleuren de maansverduistering en geven je de mogelijkheid om actie en vernieuwing toe te passen ten opzichte van een gevoelstoestand of wens.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website

Workshops tijdens de aankomende zonsverduistering op 11-8  vlakbij Breda:
Maan en krachtdier workshop (middag)
Wierook workshop (avond)
Workshop de Leeuwenpoort (in Amsterdam) op 8-8

In de Maan-nieuwsbrief (abonnement) dit keer extra:
– Maan en maansverduistering
– De Noordknoop -zicht op levensdoelen
– Mars en Uranus
– Praktisch: hoe kun je meer vanuit je hart je levenspad bewandelen