EGYPTE sterren REIS VAN 13 – 22 OKTOBER 2020

Er van uitgaande dat we tegen die tijd deze fantastische reis kunnen maken (en niet te lang moeten wachten met de vliegtickets boeken) deel ik onze fantastische sterrenreis hier:

De oude Egyptenaren voelden de verbinding met de sterren en planeten heel intens. Zij wisten al van de bewegingen van de planeten en kenden verschillende sterrenstelsels en sterrenbeelden (soms onder andere namen). In het dagelijks leven en de godsdienst draaide ook alles hierom. Zo Boven, zo Beneden. Zij waren zich ervan bewust dat alles cyclisch is en dat na de dood een wedergeboorte zou plaatsvinden. Veel van die kennis is lange tijd verloren geweest, maar in de laatste jaren komt er weer steeds meer informatie los over de kennis die de oude Egyptenaren toen al bezaten. In deze reis dompelen we ons onder in deze oude kennis en kijken we naar wat het ook nu nog voor ons kan betekenen. Wellicht brengen de mystieke plekken en ervaringen jou een wedergeboorte tijdens dit leven!
We volgen mijn motto op deze reis: hoofd in de sterren, voeten op de Aarde.

We vliegen 13 oktober naar Caïro. De ochtend erna hebben we een privébezoek aan de Grote Piramide – twee uur lang is de piramide voor ons. Dat betekent dat je in ook de heel bijzondere ervaring gaat opdoen in de Koningskamer door in de sarcofaag te gaan liggen. Ook de ondergrondse ruimte mogen we bezoeken.

De dag erna gaan we naar Saqarra, waar de beroemde trappiramide is. Deze is sinds kort opengesteld voor publiek! Ook de Piramide van Unas is daar, met de oudste geschriften (uit het Dodenboek). Als je wilt, kun je die middag het Egyptisch museum bezoeken (in de stad, want het nieuwe gebouw is nog niet open).

Dan de transfer naar Luxor. De komende dagen verblijven we op een prachtige plek langs de Nijl en bezoeken de tempel van Hatsjepsut, de Hathortempel in Dendera, de Abydos tempel, en als je wilt kun je zelf nog meer bezoeken in de stad. Ik zal speciale punten in jouw persoonlijke horoscoop duiden voor je. Hoogtepunt is het privébezoek aan de graftombe van astroloog Senemut met het intrigerende plafond (zie afbeelding). Ook gaan we een avond naar de woestijn waar we onder de sterren een blauwe lotus ceremonie hebben.

Per trein gaan we terug naar Caïro. Daar bezoeken we de volgende dag nog de bijzondere Knikpiramide en de Rode Piramide (die zijn ook sinds kort opgesteld voor publiek).

Ik verzorg de inhoud en Yvon (met Sycamore Travel) de reis. In Egypte worden we bijgestaan door onze gids Hamada die ervoor zorgt dat deurtjes openen 😉

Wil je het programma ontvangen, meer weten of mee? Mail me dan op info@petrastam.nl
Wij gaan ervan uit dat we kunnen gaan, maar een annuleerverzekering is natuurlijk belangrijk. Meer info via de mail!

Liefs Petra