Volle maan en maansverduistering 5 juni 2020

21:14 uur

De warmte neemt verder toe en de dagen lengen nog steeds. Hoewel het droog is, bruist de natuur van energie en is de groeikracht op weg naar een hoogtepunt. Steeds meer bloemen tonen hun kleuren en geven hun geur af. Het thema bij de volle Bloemmaan is ‘groeikracht en verbinding’. Om het beste uit jezelf te halen, zul je in verbinding moeten blijven met jezelf: Welke wensen of plannen heb je momenteel? Wat is nodig om hierop zicht te houden? Welke bijzaken kun je parkeren, zodat je gericht kunt zijn op je hoofddoel? Het dagelijks leven komt weer op gang en voor je het weet ben je weer opgeslokt door de ratrace! Sta nog even stil bij de inzichten, wensen en doelen die omhoog zijn gekomen in de afgelopen weken. Als je twijfelt, visualiseer dan dat je dat doel of die wens in je hand houdt en leg die hand tegen je hart. Hoe voelt het? Het is een manier om niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart te ervaren hoe het voelt en dat kan je helpen een beslissing te maken.

De Maan in Boogschutter maakt dat je vooruit wilt, niet terugkijken, maar doorgaan en juist nieuwe doelen stellen. Deze maanenergie brengt je in contact met je hartewensen en met idealen, dus neem de tijd om die te (h)erkennen. Probeer ook zicht te krijgen op je eigen handelen, je gedachten en acties van de afgelopen weken. Zo kun je makkelijker filteren welke hogere doelen erin liggen om na te streven in plaats van je energie te versnipperen. Welke droomzaadjes willen nog ontspruiten en worden zichtbaar in het licht van deze volle maan? Door dit te onderzoeken kun je ze leven inblazen en nog een kans geven om op te komen. Waarop wil jij werkelijk je pijlen richten de komende tijd?
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Tweelingen en maakt de kans groot dat je je laat afleiden van je bezigheden. Probeer je focus te bewaren en niet tien dingen tegelijk te doen.
Mars (vuur) beïnvloedt de Maan (water) door emoties te laten opvlammen of zelfs te laten koken. Waak voor impulsieve acties, probeer niet te snel boos te worden of je strijdlustigheid te leven, want voor je het weet ben je verwikkeld in een ruzie. Emoties zijn soms ook maar een momentopname, dus identificeer je er niet te veel mee. Observeer welke gevoelens er komen en waarom. Wat kun of wil je ermee doen? Hoe kun je je energie opbouwend gebruiken en inzetten voor iets wat je anders wilt? Doordat retrograde Venus tegenover de Maan staat, kunnen boosheid en irritaties vooral binnen relaties tot conflicten leiden. Handelen vanuit instinct gaat je makkelijk af, maar handelen vanuit intuïtie (even stilstaan en afstemmen op je hart) is juist gewenst. De emotie die eronder ligt gaat waarschijnlijk over het verlangen naar liefde en tederheid, dus wees je bewust wat je wenst en doe niet het tegenovergestelde.

Er is een gedeeltelijke maansverduistering: Zon, Aarde en Maan staan op een lijn waardoor (een stukje van) de Maan in de schaduw van de Aarde komt te staan. Tijdens een maansverduistering zijn niet al je emoties even helder terwijl je wel van alles voelt. De verduistering geeft je de komende maanden de kans om oude emotionele bagage (van het afgelopen half jaar) los te laten. Waar wil jij schoon schip maken? Welke emotie wil je transformeren en waarin? Mercurius en Uranus helpen je om hierbij nieuwe inzichten te krijgen. Bedenk een klein ritueel om een oude pijnlijke emotie eerst te erkennen en daarna met je intentie te verlichten en te veranderen in een positieve emotie. Zorg voor voldoende beweging of creativiteit, zodat je een uitlaatklep hebt en niet opnieuw iets opbouwt wat als lava kan opborrelen met het gevaar van uitbarsting.
Bij ons in Nederland is alleen het einde van de verduistering zichtbaar: tussen 21:45 en 23:07 uur.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website