Tarot – JAARKAART

Het nieuwe kalenderjaar komt eraan – wat gaat 2021 jou brengen?
Wat is jouw jaarkaart?

De 22 Grote Arcana kaarten in de tarot tonen de universele levensweg en laten zien op welk bewustzijnsniveau je je bevindt.
Je kunt de tarot ook gebruiken om uit te rekenen welke kaart bij jou hoort in het volgende (kalender)jaar.

Schrijf je geboortedag + geboortemaand + 2021 op.
Tel ieder getal afzonderlijk bij elkaar op. Je moet uitkomen op een getal tussen de 1 en de 22. Als je uitkomt op een getal boven de 22, tel je de getallen nog een keer bij elkaar op. Dus als je uitkomt op 34, dan tel je 3 + 4 ook nog op en kom je uit op 7.

Een voorbeeld:
19-11-2021 -> 1+9+1+1+2+0+2+1= 17
De uitkomst koppel je aan de betreffende Grote Arcana kaart (zie hieronder).
17 is kaart de Ster. Deze kaart toont voor deze persoon het hoofdthema van 2021.
Als je 19-9-2021optelt, kom je op 24. Dan tel je 2+4 nog op, en kom je uit op 6 (de Geliefden).
Hieronder de getallen en de bijbehorende kaarten:

1 = de Magiër
2 = de Hogepriesteres
3 = de Keizerin
4 = de Keizer
5 = de Hogepriester
6 = de Geliefden
7 = de Zegewagen
8 = Kracht
9 = de Heremiet
10 = het Rad van Fortuin
11 = Gerechtigheid
12 = de Gehangene
13 = de Dood
14 = Matigheid
15 = de Duivel
16 = de Toren
17 = de Ster
18 = de Maan
19 = de Zon
20 = het Oordeel
21 = de Wereld
22 = de Dwaas

In mijn boek ‘Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot’ kun je lezen wat de thema’s zullen zijn, welke adviezen er zijn en met welke valkuilen je rekening moet houden. Ook kun je daar de symboliek, bijbehorende mythes en een duiding lezen.
Halverwege dit jaar ga ik (echt) starten met een online tarot-cursus. Als je vrijblijvend op de hoogte wilt worden gehouden, stuur me dan een mail: info@petrastam.nl

Beknopte uitleg over de kaarten:

1. DE MAGIER
Geeft aan dat 2021 veel inspiratie zal geven, dat je alles wat je nodig hebt aan eigenschappen in jezelf zult herkennen en dat je wensen kunt waarmaken zolang je er actie op onderneemt. Het is van belang dat je aarde geeft aan je inspiratie: zet stappen, manifesteer, dan stroomt het (in plaats van dat de energie stagneert of verandert in luchtkastelen)

2. DE HOGEPRIESTERES
Bevestigt dat je kunt vertrouwen op of uitgaan van je intuïtie. In de wereld van de dualiteit vind je de eenheid in je hart. Volg de stem van je innerlijk en verwerk een eventueel oud verdriet.

3. DE KEIZERIN
In 2021 zul je overvloed en voorspoed tegenkomen. Niet alleen in jezelf, maar ook buiten jezelf. Geniet van het aardse leven, zorg en zorg ervoor dat jij zelf ook de (geestelijke of fysieke) voeding krijgt die je zelf nodig hebt zodat je steeds weer kunt opladen.

4. DE KEIZER
Een jaar vol doorzettingsvermogen en de mogelijkheid om jouw top te bereiken. Waak ervoor dat je niet te veel moet van jezelf. Structuur geeft je houvast en helpt je om ordelijk en daadkrachtig (zonder te star te zijn) je ideeën ten uitvoer kunt brengen.

5. DE HOGEPRIESTER
2021 gaat vooral over geestelijk inzicht. Jij kunt degene zijn die anderen helpt met hun levensvragen, omdat je de diepere (verborgen) betekenis van situaties begrijpt. Maar om jezelf te uiten, is het ook handig om zelf ook af en toe een ‘leraar’ om raad te vragen zodat jij ook geestelijke input krijgt. Neem de verantwoordelijkheid van anderen niet op je eigen nek!

6. DE GELIEFDEN
Een jaar waarin het van belang is om je hart te volgen: waar je blij van wordt, wat vlinders geeft, dat zijn de tekens om te volgen. Ga onvoorwaardelijk voor een passie, maar blijf in contact met je hogere Zelf (verlies je niet in een droom).

7. DE ZEGEWAGEN
2021 is het jaar om een hartenwens ten uitvoer te gaan brengen. Je gaat jouw plek in de wereld innemen, jouw (eigen-)wijsheid uitdragen. Succes en zege vindt je op je eigen pad, dus laat je niet van je pad halen door de omgeving!

8. KRACHT
Onderzoek de lagen in jezelf, en ontdek dat je met de kracht van liefde alles aankunt. Wees lief voor jezelf, verwerk dingen en laat je leiden door je hogere natuur. Je zult je goed voelen, vol kracht en in hartverbinding staan met anderen.

9. DE HEREMIET
Een jaar dat zich iets meer ‘achter de schermen’ afspeelt. Je hebt je rust nodig om tijdens de hectiek van het dagelijks leven, steeds weer je focus te vinden. In-zichten helpen je om dicht bij jezelf te blijven en niet te verdwalen in de dualiteit van het leven.

10. HET RAD VAN FORTUIN
2021 geeft de mogelijkheid om een oud patroon (uit 2020) te veranderen. Je vindt het fortuin als je niet in een oude routine blijft draaien, maar juist nieuwe gedragingen toepast, wegen opent of oplossingen aanwendt. Zo ervaar je een opwaartse spiraal.

11. GERECHTIGHEID
Je ziet in je eigen leven dat oorzaak en gevolg in elkaars verlengde liggen. Daardoor kun je in je eigen leven nu duidelijk bepalen welke veranderingen jij wilt toepassen om uitgediende patronen achter je te laten. Wat ga je anders doen zodat je mede bepaalt hoe jouw lot zich vormt?

12. DE GEHANGENE
In 2021 zie je steeds duidelijker welke zaken je tot je hebt genomen, eigen hebt gemaakt, maar welke niet meer relevant zijn. Innerlijk laat je uitgediende zaken los. Dat geeft nieuwe helderheid, nieuwe ruimte en visies om je horizon te verbreden.

13. DE DOOD
Een jaar van veranderingen. Loslaten betekent dat je een oude (uitgediende) weg verlaat, en ruimte in je leven toelaat om een nieuwe deur te openen. Weet dat verandering alleen moeilijk is voor het ego. In dit zuiverende proces transformeer je en kom je dichter bij je ware Zelf.

14. MATIGDHEID
Na een jaar van veranderingen, vind je in 2021 een nieuwe balans. Voel steeds, stem af op jezelf, als je voor een beslissing staat. Door in contact te blijven met je centrum, leef je volgens je eigen gevoel en grenzen, en dat voelt magisch goed!

15. DE DUIVEL
Waak dit jaar voor alles wat met klein-maken, vast-zetten of beperken te maken heeft. Dit kun je herkennen in je omgeving (die dus niet bevorderlijk is), maar ook in je eigen (saboterende) gedachten. Weet dat je altijd een keuze kunt maken, dat je daarin je vrijheid kunt ervaren.

16. DE TOREN
In 2021 ervaar je iets dat geen stand meer zal houden. Waarschijnlijk voel je nu al waar dat mee te maken heeft. Als je niet krampachtig vasthoudt, maar vertrouwt dat iets beklemmends losgelaten kan worden, dan overwin je wat jou gevangen houdt en kun je op een schone basis opnieuw gaan bouwen. Vanuit Jou.

17. DE STER
Je hebt ervaren dat je trouw wilt (en gaat) zijn aan jouw ziel. Geen maskers, hokjes of laagjes laat je meer toe om te bedekken wie jij bent. Dit maakt dat je je vrij voelt en dat wensen in vervulling gaan.

18. DE MAAN
2021 maant tot psychologisch onderzoek: welke emoties, dromen, angsten komen af en toe omhoog uit je onderbewuste? Onderzoek deze zodat je jezelf ten diepste begrijpt. Het gaat dit jaar om zelfkennis en geestelijke bewustwording. Zo leer je angst en intuïtie van elkaar te scheiden.

19. DE ZON
Een jaar van optimisme, energie en blijheid. Open treedt je de wereld tegemoet, want je weet dat je aankunt wat je tegenkomt. Geef je innerlijke kind de ruimte, want het zal je leiden naar nieuwe magische ervaringen die je plezier en een nieuwe horizon aanreiken.

20. HET OORDEEL
2021 geeft een hoger zicht op je leven. Je doorziet situaties, kwartjes vallen en hogere inzichten komen vanzelf tot je. Het geeft een gevoel van bevrijding (je identificeert je met Geest, niet met de beperkende stof). 2021 is een jaar van wedergeboorte.

21. DE WERELD
Je wordt aangemoedigd om je kennis, wijsheid en ervaringen ta gaan delen in de wereld. Vertrouw erop dat je hebt geleerd wat je moest leren, dat je adequaat kunt handelen, dat je een cyclus hebt doorlopen en je op de drempel staat van een nieuw begin.

22. DE DWAAS
Je gaat vrij en onbevangen 2021 in. Wat je nodig hebt draag je bij je, daar kun je op vertrouwen. Dit is een heel nieuwe start en zolang je je laat leiden door je intuïtie, kom je vrolijk en onbevangen daar waar je moet zijn.