Volle maan 30 december 2020

04:29 uur

We hebben de kortste dag van het jaar gehad en heel langzaam begint het licht dagelijks toe te nemen. De terugkeer van de Zon maakt dat de deur naar een nieuwe cyclus op een kier staat. Als je achteruit kijkt en je levenslijn van 2020 ziet, wat wil jij dan achterlaten en wat wil je meenemen? Denk aan eigenschappen, gedachten, acties, contacten en zaken waarop je zelf invloed hebt. Welke energie diep in jou is je kracht, de drijfveer die jou op de been houdt? Welke gedachten of gevoelens halen je naar beneden? Maak de balans op en stap door de deur, ga in het licht zetten wat jouw leven betekenis geeft en tegelijk ook een bijdrage is voor het grote goed. We zijn een als mensheid, maar het lijkt alsof alleen nog maar telt of je ‘voor’ of ‘tegen’ bent. Angst is geen goede leermeester, net zo min als boosheid. Verdwalen in de polariteiten van de buitenwereld maakt dat je verdwaalt in jezelf. Dan ga je eraan voorbij dat we magische wezens zijn, zo veel meer dan een stoffelijk wezen! Met liefde, licht, compassie, intentie en een groot hart kun je wonderen verrichten. Helaas lezen we weinig over wonderen, omdat vooral ellende (negatief nieuws) de boventoon voert. Count your blessings, ga eens na welke ongelofelijke dingen jij voor elkaar hebt gekregen, of hoe jouw zelfgenezend vermogen je over iets heen heeft getild, of hoe je iets kon betekenen voor een ander, hoe je dus ook een bijdrage kunt leveren in deze tijd met goed nieuws of met een opbeurende actie! Wissel uit, leer van elkaar. Maak bewust (nieuwe) keuzes om een nieuwe cyclus in gang te zetten.

Op de laatste dag van het kalenderjaar staat de volle maan in het sterrenbeeld Kreeft. Dit maakt extra gevoelig: woorden, acties of interacties kunnen harder binnenkomen of persoonlijk worden opgevat. Dan trek je je eerder terug in je schulp of je trekt een muur op, uit zelfbescherming. Het contact met je eigen wortels en innerlijke bron zijn sterker, terwijl je wellicht juist geen zin hebt in gedoe in of met de buitenwereld. Voel verder dan je emoties – je hébt emoties, of een klacht of een idee, je bent dat niet. Wat je hebt kun je veranderen als je er energie in stopt. Het thema bij de Maan van de Langste nacht is ‘de deur naar een nieuw begin’. Weef mee aan jouw lot. Dat kan simpelweg al door iets anders te doen dan je altijd deed, zodat de uitkomst ook anders zal zijn.
Uranus speelt positief in op het licht dat de Maan naar ons stuurt: niet alleen verlangen naar vrijheid, maar die ook van binnen ervaren en/of daarop ook actie ondernemen. Doorbreek een saaie routine, laat jezelf op een andere manier zien of horen. Uranus geeft flitsen van inzicht, waardoor je sneller kunt beslissen welke weg je inslaat. Volg je intuïtie en gebruik de mogelijkheden die op je pad verschijnen. De Zwarte Maan staat naast Uranus en verdiept je zielenweten. Vertrouw erop dat je Weet, dat antwoorden van binnenuit komen omdat je een deel bent van het Al, dat je intuïtie dus werkt en klopt. Door zelfonderzoek te doen en hiermee te spelen, leer je angst en intuïtie van elkaar te scheiden.
Vaste ster Alhena staat op dezelfde graad als de Maan en dat wekt de roep of het verlangen om anderen te helpen of (bege)leiden. Het motiveert om humaan en humanitair te zijn en niet slechts een individu. Creatieve vaardigheden spelen op en willen geleefd worden, evenals idealen en (nieuwe) doelen. Laat je geschreven, gesproken of symbolische woorden een bijdrage zijn, verbinden, in plaats van afbranden of een kloof creëren. Alles is energie, dus wat je uitzendt beweegt als een rimpeling in het water en daar krijg je antwoord op. Wees wat je wilt zien in de wereld, maak het verschil!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen met vermelding van deze website!!
.
TIP: Online Krachtdieren jaarcursus. Krachtdieren, astrologie, meditaties, creativiteit en vooral: jezelf beter begrijpen en een Krachtmens worden! Starten kan nog in januari, daarna pas weer in september.