2-7 juli – Plutonische dagen…

Van 2 tot 4 juli staat Mars vierkant Pluto. Mars gaat over wilskracht, actie, doorzetten en ook veroveringsdrang. Pluto gaat over transformatie, diepte en duister (het onzichtbare rijk binnen en buiten je), (on)macht, crisis en wedergeboorte. Als deze twee planeten onharmonisch staan ten opzichte van elkaar, is het goed om waakzaam te zijn… Voor jezelf kunnen deze dagen de moed geven om een diepgaande verandering aan te aan. Maar wees alert (vooral ook in de buitenwereld) voor geweld, sadisme, meedogenloosheid en doordrammen voor eigen doelstellingen, rigoureuze acties (vanuit wraak of onmacht) en machtsstrijd. Het kan dus betekenen dat mensen een kort lontje hebben en plotse acties ondernemen als ze zich afgewezen voelen. Voel goed aan of je ergens of bij iemand wil zijn deze dagen want zaken kunnen gemakkelijk escaleren. Forceer ook jezelf niet.
Mercurius en Pluto staan de 4e ook niet handig, waardoor ongeduld en irritatie snel opspelen. Overschat je eigen kracht niet en zet jezelf niet onder druk, want dat veroorzaakt een overprikkeld zenuwstelsel. Laat je niet van de wijs brengen door overtuigende sprekers – weeg woorden van anderen af in je eigen hart. Past het niet bij je? Laat het dan langs je heen gaan. Dit kan lastig zijn, want wat is waar en wat niet? Wacht even met je stelling, met je oordeel of mening, onderzoek je eigen diepten (en schaduw!) en zie de context.

Van 4 – 7 juli staat de Zon op de Zwarte Zon. Dat maakt aan de ene kant helderwetend, verbonden met Al en wetend dat ALles mogelijk is – maar wat kies je, waar begin je als alles kan? Aan de andere kant kan dit dus een leeg gevoel geven, alsof je bent overgeleverd aan alles wat er om je heen gebeurt. De Zon staat deze dagen ook op dezelfde graad als Sirius. Dat maakt dat je je leven kunt aanschouwen als iets groters, terwijl je niet het belang van het moment uit het oog verliest. Wat kun jij hier en nu bijdragen om de wereld een mooiere plek te maken? BIJ-DRAGEN dus, wat kun je wel doen, zonder ‘niet’ te gebruiken. Het kan gaan om het toeleggen aan of verdedigen van een nobele zaak. De Sirius-energie helpt je om te beseffen dat je meer bent dan een fysiek wezen – dat je goddelijke vonk helpt om jouw leven gestalte te geven en bij te dragen aan het grote goed. Sirius brengt overvloed en innerlijke rijkdom, helpt je om zielendelen van jezelf bijeen te brengen en te beseffen wie je Bent. RE-MEMBER… <3

De kaart (afbeelding) is een advies voor deze dagen.
Uit: ‘Creëren vanuit de Bron – 66 lichttaalkaarten