Nieuwe maan 10 juli

03:18 uur

Hoewel het zomer is, maakt de Zon voortdurend plaats voor wolkenvelden en gigantische regenbuien. De natuur vaart er wel bij en wat gerijpt is of het hoogtepunt van groei heeft bereikt, gaat de energie nu naar binnen richten om te volgroeien. Het zaad of fruit zal het bestaan in de volgende cyclus veiligstellen. Als je je afstemt op deze fase in de natuur, dan is dit niet de tijd voor weer allerlei nieuwe plannen, maar om stil te staan bij de rijping van de plannen en doelen of wensen waaraan je al werkt. Wat heb je gezaaid en waartoe is het uitgegroeid? Welk idee vraagt om uitgewerkt te worden? Wat is nodig om jouw plan meer tot ontwikkeling te laten komen?

De nieuwe maan en de Zon staan in Kreeft. Dat maakt extra gevoelig, bijvoorbeeld voor alle invloeden, adviezen en zorgen die in de buitenwereld spelen. Het kan zijn dat je je kwetsbaarder voelt en de neiging hebt om te terug te trekken. Wellicht kan een energetische (gevisualiseerde) paraplu helpen om je af te schermen en meer in je eigen energie te zijn dan alles wat buiten je is te voelen. Zoek je veilige holletje op, blijf dicht bij je eigen gevoel en behoeften. De Kreeftinvloed maakt ook dromerig. Onderzoek je wensen, aannames en stellingen en bepaal aan de hand daarvan: wat is de droom die jij droomt? Is die anders dan die van jouw omgeving? Met welke dromen ben je opgevoed? Wat werd en wordt er van je verwacht? Maak tijd onder deze nieuwe maan om je te verbinden met je ware zelf, om te voelen wie jij bent en wat jouw persoonlijke droom is, zodat die zich verder kan ontwikkelen.
Alleen Uranus heeft wat invloed op de Maan: op 9 en 10 juli kun je sterker ervaren dat er positieve invloeden zijn die jou nieuwe inzichten geven omtrent vrijheid. Je verlaat makkelijker je comfortzone, probeert iets nieuws of laat jezelf met meer gemak zien. Je kunt een ander wakker kussen of plots een inzicht krijgen waardoor jouw wereld groter wordt.
Venus en Mars staan bijna op dezelfde graad in Leeuw. Dat wekt hartstocht, geeft behoefte aan een intiem contact en helpt je hart direct te luchten. Het helpt je ook om op een creatieve manier vorm te geven aan plannen. Leef je uit, creëer, dans, ga beeldhouwen, vind jouw manier om je passie vorm te geven. Venus staat onharmonisch verbonden met Saturnus en Uranus, waardoor je je wellicht wat sneller uit het veld geslagen voelt, eenzaamheid ervaart, je geblokkeerd of geremd voelt. Probeer onderscheid te maken tussen de druk die anderen uitoefenen en de druk die je op jezelf uitoefent. Wat ga je eraan doen, wat ga je anders doen? Maak vooral onderscheid tussen korte-termijnbevrediging en wat er op de langere termijn toe doet. Kijk vooruit, neem pas een beslissing als je helder weet of voelt waar je precies voor kiest.

Tekst en foto © Petra Stam
Tekst alleen delen mvv deze website!
.
TIP: Ik heb inmiddels twee online cursussen:
-Tarot (starten wanneer je wil) in twee delen. In je eigen tijd en op je eigen plek de tarot (symboliek, duiding, mythologie, intuïtie-ontwikkelen) leren begrijpen en leggen.

-Krachtdieren jaarcursus (start weer in september). Tien uitgebreide lessen over 66 krachtdieren, meditaties, astrologie, dierremedies en creativiteit.