Volle maan 24 juni 2021

20:41 uur

Op 21 juni is de nacht het kortst en de dag het langst. Op deze dag gaat de Zon naar het sterrenbeeld Kreeft. Bij ons op het noordelijk halfrond wordt dit het begin van de zomer genoemd, het hoogtepunt van het licht of Midzomer. Na deze dag, dit keerpunt, zal de Zon heel langzaam in kracht afnemen en zullen de dagen korter worden. Bloemen laten hun pracht zien alvorens straks met hulp van zonnekracht al hun energie te stoppen in het vormen van zaden. Wat nog niet voldoende is gegroeid, krijgt van de Zon een extra zetje. Op het Midzomerfeest wordt gevierd dat de oogst op de akkers staat te rijpen. Laat tijdens dit vreugdefeest je passie, warmte en kracht schijnen. Het trekt nu meer om je actief in de buitenwereld te bewegen en te genieten van het buitenleven en van de Zon. Sta ook stil bij wat je de afgelopen periode (symbolisch) hebt gezaaid: wat is nu sterk gegroeid en vraagt tijd om verder te rijpen? Welke vorm, uitkomst of succes wens jij? Wat mag wel wat meer in het licht komen te staan? Het thema bij de Maan van de Kortste Nacht is ‘rijping’. Laat jouw magische innerlijke vruchten uitgroeien tot ze kunnen worden geoogst.

De volle maan in Steenbok kan serieus maken, doorzettingsvermogen geven en helpen om je doelen een stap dichter bij de werkelijkheid te brengen, doordat je je er gericht voor inzet. De Maan gaat over emoties en gevoelens, maar onder een Steenbokmaan is het lastig om gevoelens te tonen of te uiten en je eigen behoeften kenbaar te maken. Wees niet te hard of te streng voor jezelf deze dagen! De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Kreeft, dus je gaat wel voelen wat voor jou van belang is. Wat geeft blijheid en energie, en wat is klaar of waarvan voel je in al je cellen dat het niet meer gaat? Voel ook wanneer je lichaam aangeeft dat je teveel (verantwoordelijkheden van jezelf of van anderen) draagt. Maak tijd en ruimte om te ontspannen en te genieten, want in die momenten wordt duidelijk waar je hart naar uitgaat.
Door de invloed die Jupiter op de Maan heeft, zul je sneller optimisme en zelfvertrouwen ervaren, samen met anderen willen zijn of delen, maar vooral handelen vanuit trouwheid naar jezelf. De behoefte om je horizon te verbreden kun je letterlijk of geestelijk opvolgen, idealen komen op en willen worden geleefd.
Venus en Pluto staan deze dag tegenover elkaar, wat intense gevoelens kan opwekken: een overweldigende en dwingende behoefte aan liefde, manipulatie, krachtmetingen en obsessies kunnen zich voordoen in of om je heen. Probeer drama’s te vermijden – wacht een dag en zie of voel hoe het dan is! Wat je vandaag per se wilt of in werking zet, vervult niet per se een zielenbehoefte. Saturnus en Uranus staan nog scherp, wat spanning geeft op alle gebieden waar vrijheid in het gedrang komt. Onverwachte beperkingen zullen minder worden opgelegd omdat deze hemelse invloed afneemt, maar rond de Kerst zal dit thema voor een derde keer hevig aan de orde zijn. Voel wat jouw wensen ten opzichte van vrijheid zijn, zoek gelijkgestemden op en steun elkaar. Laad je op aan de zonnestralen, laat licht door je heen stralen, luister naar de informatie die vanuit de kosmos naar je toe komt. Zo ben je als een antenne afgestemd op de hoogste energie en kun je daar op het aardse vlak naar leven.

TIP: De Maan(kaart) workshop is digitaal nu! Je kunt deze volgen wanneer je wilt. Uitgebreide Maan-informatie in woord en beeld en vele oefeningen en kaartleggingen!

‘In het licht van de Maan’ is momenteel uitverkocht, maar de 3e druk verschijnt na de zomer! Voor-bestellen kan bij mij door een mail te sturen naar info@petrastam.nl