Nieuwe maan 10 maart 2024

10:00 uur

Ondanks dat het buiten fris is, hangt de lente in de lucht. Zodra er een zonnestraal doorkomt en de vogels fluiten, is te voelen dat het einde van de winter nabij is. Heb je tijdens de afgelopen volle maan ontdekt wat er in jou sluimert en wat wil ontwaken in jou, bestaansrecht wil krijgen? Welke droom is er in je bewustzijn gekomen? Durf jij je innerlijke magiër de ruimte te geven om jouw (zielen)wens mee te creëren? Welke mogelijkheid wens je en hoe ga je daarop de komende weken praktisch actie ondernemen? In ons liggen zo veel mogelijkheden en potenties opgeslagen. Geef aandacht aan hetgeen je echt wilt en niet aan wat je juist niet wilt. Voed wat je wilt zien groeien.

De Zon en Maan staan naast elkaar in Vissen. Dat maakt gevoelig, alsof je energetische veld wijd openstaat en in alles waarop je je instelt, kun je bij wijze van spreken verdwijnen. Zowel nachtelijke dromen als dagdromen geven aanwijzingen over wat er in je onderbewuste omgaat en welk verlangen er in je huist. Onder deze nieuwe maan kun je je makkelijker een deel van het grote Al voelen en verlangen naar eenheid. Omdat niet alleen de Zon en de Maan in Vissen staan, maar ook Mercurius, Saturnus en Neptunus, kan aarden extra belangrijk zijn: heerlijk met je hoofd in de sterren, maar daarna weer beide voeten op de Aarde! Neem voldoende rust, zoek de stilte op, mijmer, maar onderneem ook stappen, zodat de energie van je dromen in beweging komt en realiteit op Aarde kan worden.
Uranus helpt je open te staan voor eventuele veranderingen; het moet vooral niet saai worden! Luister goed naar je innerlijke stem, volg je intuïtie. Kijk om je heen, zie welke nieuwe paden worden onthuld en zet een nieuwe (gewenste) koers in. Wees je bewust dat het nodig kan zijn om uit een oude vertrouwde routine te stappen als je iets nieuws in werking wilt stellen. Je kunt altijd meesturen aan je leven, dus maak bewuste keuzes en… waag eens een gokje.
De Maan staat in de vroege ochtend tegenover de Zwarte Maan. Op welk gebied geef jij meer dan je hebt of ga je aan je eigen (emotionele) behoeftes voorbij? Let op een aanwijzing deze dag: een kenmerkend gevoel zal inzicht geven op een zielsverlangen dat je hebt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hart opspringt omdat iets je blij maakt, maar het kan ook een ergernis zijn die aangeeft dat je verwijderd bent van wat jij verlangt of nodig hebt om te groeien. Neem jezelf serieus, stem je af op Jou, vertrouw op je gevoel en handel ernaar.

Mijn teksten graag alleen delen mvv deze website

Ik ben (bijna) op weg naar Egypte. Wil je ook eens mee naar het oude Khem, waar de magie nog zo voelbaar is en er altijd bijzondere inzichten tot je komen? Van 2-12 oktober hebben we weer een bijzondere reis met nieuwe elementen. Het thema is ‘new vibrations’ – frequenties die we oa voelen in Bubastis (Bastet tempel), in de woestijn waar we langs walvisskeletten lopen en bij Tell el-Amarna waar Akhnaton en Nefertiti hebben geleefd. Zie:
https://petrastam.com/egypte/