Volle maan en maansverduistering 25 maart 2024

8:00 uur

Op 20 maart om 4:06 uur gaat de Zon naar Ram en start bij ons de lente. Deze dag is de lente-equinox: dag en nacht zijn even lang, licht en donker zijn in balans. De energie van groei en expansie is goed te voelen. Het groen in de natuur neemt iedere dag een beetje toe en ook de fluitende vogels geven een lentegevoel. Dit is van oudsher de dag dat het nieuwe leven werd gevierd. Met een lentevuur (of tijdens de eerstvolgende volle maan) werd het voorjaar verwelkomd en werden het nieuwe leven en het begin van de lichte kant van het jaar gevierd. Met welke groei in je leven ben jij blij en met welke groei niet? Hoe ga je balans hierin brengen? Welk doel wil jij kracht bijzetten de komende tijd? Hoe is de verdeling tussen het mannelijk principe (bewuste, actie, waarnemen) en het vrouwelijke principe (onderbewuste, inkeer, introspectie) bij jou? Welke kwaliteiten en talenten ga je daarvoor inzetten?

De volle maan in Weegschaal bekrachtigt het thema van balans en evenwicht, vooral op emotioneel gebied. Je kunt je bewust worden van iets wat te veel energie kost of je beseft dat je iets anders juist meer energie zou willen geven. Als wikken en wegen een probleem is, leg dan je hand op je hart, adem in en stel een (duidelijke, open) vraag. Adem dan langzaam en diep uit, terwijl je luistert naar het antwoord dat je hart geeft. Zo snel kan het, want al je antwoorden liggen in jezelf! Bovendien kan dit helpen om de balans tussen denken en voelen te versterken. Weegschaal geef behoefte aan harmonie, maar niet ten koste van jezelf. Wat hebben anderen nodig? Wat heb jij nodig? De Zon in Ram schijnt licht op de Maan en geeft daadkracht. Probeer duidelijkheid te krijgen over wat jij wilt laten groeien de komende tijd en onderneem daar dan actie op.
Van 5:31 tot 10:35 uur is er een gedeeltelijke maansverduistering. Alleen het begin is zichtbaar bij ons, maar de energie van een verduistering speelt door. Als de Maan even in de schaduw komt, is dat symbolisch voor je emoties die dan even niet duidelijk te begrijpen zijn. Er kan iets omhoogkomen wat je onderdrukte, zowel iets vervelends als een verlangen. Voel wat er bij jou speelt in de vroege ochtend. De weken of maanden erna zul je de boodschap die vanuit je innerlijke wereld omhoogkwam, begrijpen. Een maansverduistering in Weegschaal bevat thema’s omtrent sociale omgang, harmonie, uitwisselen en diplomatie. In het groot kunnen zaken mooier gemaakt worden dan ze zijn, dus neem niets zomaar aan, maar doe eigen onderzoek en doorzie uiterlijke schijn.
Diadem komt tijdens de maansverduistering op dezelfde graad te staan als de Maan. Deze ster gaat over vrouwelijke kracht (zonder roem te zoeken) en offers maken. De maanden na de verduistering kan het thema spelen: toewijding aan een zaak of groep en de bereidheid om daarvoor te geven (zelfs jezelf) wat nodig is. Een tijd van humanitaire daden en mensen die offers brengen. Omdat het om een verduistering gaat (eerst niet duidelijk, maar langzaam wordt het zichtbaar), is het belangrijk om heel goed te weten wat je opoffert en waarvoor, vooral als het om jezelf gaat! Een offer is bedoeld om een ander te helpen die het moeilijker heeft dan jij en zonder dat je er iets voor terug vraagt. Maar een ander kan dit niet van jou vragen of eisen, want een offer is vrijwillig. Om vrede te bereiken, zal er eerst respect moeten zijn voor (al) het leven. Op welke manier kun jij een ander (mens, dier, natuur) bijstaan? We zijn één, dus van iedere goede daad, wijsheid of hulp kan de hele mensheid profiteren.

Mijn teksten alsjeblieft alleen delen mvv deze website.

TIP: De laatste afgedrukte Cosmic Paintings die ik op voorraad heb, staan in de aanbieding:
Blue Lotus – Inner Sun – Feniks. Zie https://petrastam.com/product-category/cosmic-light-pictures/