Nieuwe maan 13 maart 2021

11:23 uur

Het laatste stukje van de winter voelt mild, maar de nachten kunnen nog flink koud zijn. Toch zijn er al vele bloemen te zien die uit de bol door de donkere aarde omhoog zijn gegroeid en hun felle kleuren laten zien. De Maan en Zon staan op 23 graden Vissen. Vissen gaat over je binnenwereld (‘achter de schermen’), het verlangen naar eenheid, spirituele belevingen en geestelijke ervaringen. Het is een beetje als de blaadjes die nog in de knop zijn, het groen van de bolgewassen dat bijna boven de grond komt, de bloem die bijna opent. De binnenwereld, aangewezen zijn op jezelf, orde scheppen in je gedachten en gevoelens spelen een grote rol. In die binnenwereld kom je jezelf tegen en kun je jezelf onderzoeken. Daar besef je misschien dat de fysieke wereld tijdelijk is en de spirituele wereld oneindig en onsterfelijk is. Als je beide werelden in jezelf combineert, de ruimte geeft, kun je een gevoel van heelheid ervaren. Zo kun je je deze dagen extra duidelijk realiseren dat er vele illusies zijn in de aardse wereld die we als enige waarheid aannemen. Maar wij kunnen ook meebepalen wat de uitkomsten zullen zijn, eigen wegen uitstippelen en met intentie die levenslijn bewandelen die we wensen. Stel alles is mogelijk – hoe zou je dan nu (willen) leven? Welke wensen wil je laten groeien en uitkomen? Welke behoeftes wil je nastreven? Alles ís mogelijk! De stof is weliswaar trager dan de geest, maar door je intenties en acties te vormen naar zowel jouw wensen als het grote goed, komt er langzaam een duidelijke vorm in. Het grote is opgebouwd uit het kleine, samen zijn ze één. Niet alleen de grenzen van de binnenwereld maar ook die van de buitenwereld zijn eindeloos. Ga naar binnen met je aandacht en ervaar dat je niet geïsoleerd bent van alles en iedereen, maar er een deel van bent. Ga naar je innerlijke stiltepunt en voel dat je in verbinding staat met alles en iedereen. Jij bent het centrum van het universum en kunt bergen verzetten – en anderen zijn en kunnen dat ook. Wees je bewust wat je voelt, denkt en uitzendt. Laat de lente, liefde en groei stromen, want waar je aandacht aan geeft, dat zal vroeg of laat ontluiken.
Op 20 maart start de lente – dan gaat de Zon van Vissen naar Ram, dan komt de Zon als het ware achter de schermen vandaan. Dat geeft energie, daadkracht, vernieuwing. Je kunt voelen dat de energie toeneemt, dat je je niet meer wil laten stoppen, beperken of klein houden, want dat kan gewoon niet meer! De equinox valt precies tussen deze nieuwe maan en de volle maan van 28 maart in. Voel wat jij nodig hebt om je evenwicht te bewaren of om de balans te herstellen. Ervaar deze dagen hoe jij in de wereld staat, wat je bijdraagt, wat je uitzendt. (H)erken ook wat jij nodig hebt. De Maan in Vissen maakt gevoelig en kan maken dat je jezelf snel op de achtergrond zet. Voel toch wat jij wenst, wat essentieel is voor jou, en bedenk een eerste stap die je daarvoor gaat zetten.
De Maan, Zon en Venus staan dicht bij Neptunus. Dat maakt nog ontvankelijker (Neptunus hoort bij Vissen). Hierdoor kun je de neiging hebben alles mooier te maken dan het is, omdat je zo verlangt naar liefde en schoonheid, en voelt dat idealen werkelijkheid kunnen worden. Onder deze sterrenhemel ben je wel sneller te beïnvloeden en kun je moeilijker beslissingen nemen. Probeer realistische doelen te stellen en stapje voor stapje naar die grotere wens toe te leven. Dit is een tijd van inspiratie, dus schrijf op wat jou bezielt en probeer er op een creatieve manier uiting aan te geven. De eerste tien dagen van de lente (van 21 tot 31 maart) staat de Zon samen met Venus: dat geeft een groot liefdesgevoel, maakt kunstzinnig, geeft nieuwe inspiratie en moed en helpt je de nieuw opgedane inspiratie te uiten op een kunstzinnige manier. De behoefte om te genieten, aan luxe, stijl en om liefde uit te drukken nemen toe en zijn een goede voedingsbodem voor de komende tijd!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!!

NIEUW: Cosmic Light Pictures – nu in de webshop!