Volle maan 28 maart 2021

20:49 uur

De periode van de Eimaan gaat over het begin van de lente en de terugkeer van het leven in de natuur. De sapstroom in bomen en planten wordt actiever, insecten zoemen door de lucht, er zijn steeds meer jonge dieren te zien, vogels laten zich horen en de dagen worden langer. Toch is niet voor niets het thema ‘zorg en bescherming’. Het nieuwe leven is nog kwetsbaar en als er ineens nog koude nachten (of dagen) zijn, dan overleeft niet al het prille leven dat. Voor ons geldt eveneens dat we onze kwetsbaarheid soms moeten beschermen als we onze eerste enthousiaste stappen naar buiten zetten. Er zijn geen beperkingen aan (de mogelijkheden van) het zelf, behalve onze gedachten en de beperkingen die we aanbrengen of toestaan. We zijn multidimensionale wezens! Als je echter alleen kijkt naar uiterlijk, 3D, materie of stof, dan lijkt het alsof er niet veel meer is dan dat. Maak eens tijd om te ontdekken welke beperking jij jezelf oplegt, bijvoorbeeld met een gedachte, een aanname of een (wel of niet) actie. Als je in beperkingen denkt, zal het ego zijn best doen om je wereld klein te houden. Kijk ook eens naar de adviezen en structuren die om je heen bestaan: passen ze jou of beperken ze jou? Dienen ze jou of houden ze jou klein? Juist tijdens deze volle Eimaan kun je ervaren welke dromen, verlangens of wensen diep in jou leven en omhoog willen komen. Laat ze toe, in ieder geval voor jezelf, en geloof erin. Zorg goed voor je (ziels)verlangens en bescherm je dromen. Herkennen en erkennen vormen een eerste stap. Daarna kun je eens kijken welke stap je in de buitenwereld wilt zetten om hiernaar te leven. Speel, creëer en pionier in deze magische tijd van innerlijke en uiterlijke groei.

De volle maan in Weegschaal maakt gevoeliger voor sfeer en harmonie. Je kunt er snel last van hebben als er spanning hangt en dan degene zijn die bemiddelt en iedereen tevreden houdt. Ondanks dat iedereen blij is, kan dit jou (te) veel energie kosten. Houd dus ook rekening met je eigen wensen en behoeften. Het kan ook helpen om jouw plek (in huis, in de tuin of ergens in de natuur) extra fijn en aantrekkelijk te maken. Creëer een plek om op te laden en los te laten wat niet van jou is.
De Zon, Venus en Cheiron staan op dezelfde graad. Dit kan maken dat je een grote(re) liefde voelt, je gemakkelijk creatief kunt uiten, geniet van het fijne leven en houdt van luxe, muziek en alles wat het leven kleurt en behaaglijk maakt. Cheiron erbij geeft de mogelijkheid om te ervaren wat jij nodig hebt om meer gelijk(waardig)heid te ervaren met anderen. Je kunt je bewust worden dat je veel geeft, maar het moeilijk vindt om te ontvangen. Of dat je beseft dat je het lastig vindt om je hart te openen uit angst voor kwetsing of teleurstelling. Deze dagen kun je oude wonden helen, dus onderzoek jezelf en neem je voor om te ontvangen, voor gelijkwaardigheid te gaan en je hart te openen omdat dat je leven juist rijker zal maken.
Mars en de Noordknoop staan samen in Tweelingen. Dat daagt uit om je eigen doel na te steven of samen te werken voor een gemeenschappelijk doel om zo een groter succes te behalen. Op welk actueel (levens)doel zou jij actie willen ondernemen de komende tijd? Wat ga je daarvoor doen? Ken je gelijkgestemden met wie je zou kunnen samenwerken of mensen die dit pad al hebben belopen, zodat je van hen kunt leren? Voel wat er vanbinnen borrelt, wat geleefd wil worden, en spreek dat uit (eerst naar jezelf, daarna naar anderen). Het is handig om dat nu voor jezelf en/of anderen duidelijk te maken, want op 30 en 31 maart staan Mercurius en Neptunus samen, waardoor je vanuit je intuïtie weet wat goed is, maar het moeilijk is om dit duidelijk te uiten. Ineens kun je gaan twijfelen aan wat waar is en wat niet, welke feiten wellicht subjectief zijn of je doorziet leugens in de buitenwereld. Blijf dicht bij jezelf, bij jouw gevoel en idealen, en handel daar langzaam maar zeker naar.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!!

TIP: De Lente workshop van de Isis Mysterieschool. Een digitale workshop met een Egyptische inslag over de nieuwe cyclus naar het licht, losbreken uit oude patronen en meditaties die je verbinden met de Bronenergie en je eigen creatiekracht.