Nieuwe maan 15 september 2023

3:40 uur

In de nazomer deelt de Zon toch nog haar milde warmte en licht met ons, terwijl de natuur wacht met naar binnen keren. Vruchten en groenten kunnen nog profiteren van de zonnekracht en die meenemen in hun groei en rijping. En wij kunnen langer buiten genieten van het weer en met wat extra vitamine D de herfst in. Toch voorspelt deze periode ook een ommekeer, zowel in jezelf als in de wereld. Om te ontdekken wie jij bent, wat je meedraagt en wat je verder wilt, is het belangrijk om naar binnen te gaan. De mogelijkheden voor de komende periode liggen verborgen in het binnenrijk. Onder de nieuwe Oogstmaan kun je je innerlijke vruchten plukken – (verborgen) gaven die in jou aanwezig zijn en die ontdekt willen worden om bewust te worden ingezet. Welke resultaten heb jij behaald de afgelopen periode? Welke ervaringen zijn een belangrijke les geweest? Zijn er ervaringen die belangrijk waren omdat je daardoor met nieuwe wijsheid een andere koers wilt en kunt inzetten? Word je bewust van het zaad dat je draagt in de vorm van ervaringen, kennis en weten – zaad dat je in een volgende periode kunt laten ontkiemen. Dit is dan ook een goede tijd voor lange-termijnplannen.

De nieuwe maan in Maagd geeft gronding, maakt kieskeurig en secuur. Als je precies weet waarvoor je wilt gaan de komende tijd, waar jij dienstbaar denkt te kunnen zijn of wat nut heeft de komende tijd, kun je daarvoor lijntjes uitzetten. Voel in je lijf wat een eventuele keuze met je doet – die wijsheid helpt je!
Veel planeten lopen retrograde, wat duidt op een periode van inkeer en introspectie. Aan de ene kant borrelen inzichten en ideeën op, aan de andere kant kan het broeien als een stilte voor de storm. Mercurius gaat weer vooruitlopen vanaf deze avond, waardoor communicatie en handel directer en ongeremd in beweging komen.
De nieuwe maan wordt aangestuurd door Uranus, wat plotse diepe inzichten kan geven. Zowel voor het individu als mondiaal kan nieuwe informatie in het bewustzijn komen, waardoor een oude keuze niet meer vanzelfsprekend is en een ingeslagen weg wil worden herzien. Je hoeft niet te zoeken, alleen te luisteren: het vindt jou! De invloed van Neptunus op de maanenergie zorgt voor fijngevoeligheid en geeft de mogelijkheid om echt naar je innerlijke stem te luisteren. Het kan zijn dat je juist om je heen ziet wat jij niet wilt, maar ook dat kan motiveren om nog meer trouw te zijn aan jou. Maak tijd voor rust en inkeer, ga een (half) uurtje zitten en stem af op je hart, hoor je zielenstem, schrijf op wat jou beroert.

Op 23 september is de herfstequinox: dag en nacht zijn even lang, maar daarna zullen de dagen korter worden en de nachten langer. Een mooie dag om de balans op te maken van jouw leven. Wat neem je mee en wat is klaar? Waaraan ga je energie geven, waaraan niet meer of minder? Wat vraagt jouw hart, wat zegt je verstand? Wat heeft jouw lichaam nodig en wat juist niet? Het is een tijd van oude en nieuwe waarheden, en het is aan jou om de magische paden te creëren (met je intentie) zodat je sterk, blij en in een opwaartse spiraal de volgende fase betreedt.

Mijn berichten graag alleen delen mvv deze website!!
De afbeelding is een van mijn Maankaarten -> https://petrastam.com/product-category/kaarten/

TIP: Vanaf september start ik een workshop serie van 5. Om de maand een bijeenkomst waarin Sekhmet, leeuwwezens, Bastet, Felines, katachtige krachtdieren, Isis, Maria Magdalena, healing en sterren(bewustzijn) de hoofdrol spelen. In Bilthoven zijn nog een paar plekken. Data: 23 september, 9 dec, 27 jan. 2024, 27 april, 22 juni.
Zie https://petrastam.com/workshop-serie-leeuwinnenkracht-sterrenbewustzijn-en-veel-meer/