Nieuwe maan 16 augustus 2023

11:38 uur

De nieuwe Maan staat naast de Zon in Leeuw. Hoewel de nieuwe maan over inkeer gaat, is dat lastig in de Leeuwenergie, want die maakt enthousiast, speels, hartstochtelijk en dat je gezien wilt worden. De behoefte om jouw dromen te leven in plaats van wat anderen je adviseren of waar de buitenwereld jou naartoe duwt, is groot en kan niet genegeerd worden. Maak dus tijd om te voelen waarvan jouw hart opspringt, welke passie je voelt, welk ideaal jou roept en welke dromen je hebt (zowel ’s nachts als overdag). Moed hebben betekent dat je luistert naar de stem van je hart en daar actie op onderneemt. De Leeuwenergie helpt je daarbij.
De Maan (en dus ook de Zon) staat vierkant Uranus, wat emotionele spanningen kan geven. Gevoelens die zijn onderdrukt, kunnen ineens de kop opsteken en onrust geven. Als je dat ervaart, handel dan niet impulsief, maar neem even rust om te voelen wat er echt speelt, wat je overspannen of nerveus maakt. Pas als je jezelf kent, kun je een bewust besluit nemen. Als de atmosfeer geladen is en mensen volgens jou ‘gek’ zijn, re-ageer dan niet, maar zoek je antwoorden in jezelf. Voel wat er echt toe doet voor jou, hier en nu, en geef daar je energie aan. Mars met Uranus geeft veel energie en waaraan je die energie geeft, daarmee zul je succes boeken. Wees dus bewust waaraan jij je energie wijdt deze dag(en).
Op 8 augustus stonden Venus en de Zwarte Maan op dezelfde graad (in Leeuw). Venus loopt momenteel retrograde en de Zwarte Maan loopt langzaam vooruit. Tegen de tijd dat Venus weer op dezelfde graad als de Zwarte Maan staat, is het 10 oktober. Je kunt dit zien als een portaal van 8-8 tot en met 10-10, waarin je de mogelijkheid hebt om de balans tussen licht en donker, bewuste en onbewuste, bekende en onbekende mogelijkheden in jezelf samen te brengen. In deze periode vergroot je zelfinzicht en word je uitgedaagd je Zwarte maan te leven: luisteren naar je zielenstem en je intuïtie bij het bepalen van je stappen. Het is niet een tijd om plotse beslissingen te nemen omtrent je relatie, financiën of verbindingen met anderen. Je wordt uitgedaagd om jouw manier van zelfexpressie te vinden, spontaan te zijn en jouw eigen-wijze te vinden. Je gaat geen bevestiging vinden in je opgebouwde ‘ik’. Vertrouw op je innerlijk weten en op de beweging die daaruit voortkomt.

Mijn teksten graag alleen delen mvv deze website

TIP: Digitale Leeuwenpoort workshop.
Ik heb een heel nieuwe digitale workshop gemaakt, over de Leeuwenpoort – die altijd te betreden is maar die nu door Sirius en ook de Zon, Maan, Venus en Zwarte Maan in Leeuw extra krachtig is. Je krijgt informatie in beeld en via video-uitleg, vragen, kaartleggingen, maar vooral tijdens de twee (lange) meditaties doe je jouw eigen kosmische ervaringen op. Slechts €17,17. Je hebt na betaling een maand toegang tot de workshop.

Link Leeuwenpoort workshop: www.petrastam.com/product/online-leeuwenpoort-workshop/