Volle maan 31 augustus 2023

03:36 uur

Op het noordelijk halfrond is het nu nazomer en de afname van het zonlicht is steeds duidelijker merkbaar. Minder zon betekent minder prikkels en meer levendige dromen. Dit is een overgangstijd van licht naar donker en van buiten naar binnen. Als je gevoelig bent voor overgangsfasen of schemergebieden, kun je je unheimlich voelen. Het thema bij de Maan van het Hemelvuur is ‘inzicht en waarheid’. Probeer inzicht te krijgen in je dromen, gevoelens en ook in je ingevingen, want die laatste kunnen als een bliksemschicht tot je komen. Sta stil bij jouw waarheid in verschillende situaties. Wat is waar en waar wil je naar(toe) leven? Je antwoorden vind je in je hart, niet in de buitenwereld. Durf je te luisteren naar je ingevingen? Dit is een goed moment om concreet te maken wat belangrijk is voor jou in de komende maanden (waarin we naar de donkere kant van het jaar gaan). Welk lichtpuntje neem je mee? Wat geeft jou vreugde? Waarin ben je goed (geworden)? Waaraan ga je meer energie geven en waaraan minder?

De dag voor volle maan in Vissen staat deze het dichtst bij de Aarde – een super-watermaan dus. Dit maakt extra gevoelig. Je kunt (gewild of ongewild) voelen wat er bij mensen speelt, waartoe een situatie zal leiden of wat nodig is. Het betekent niet dat je jezelf moet opofferen en alles en iedereen moet redden, want dan verlies je meer energie dan je kunt missen. Geef eventueel adviezen, maar laat de verantwoordelijkheid daar waar die thuishoort. Onder een Vissenmaan droom je sterk of wil je wegdromen. Besef welke dromen je hebt en probeer daar ook stappen naar te zetten in plaats van weg te vluchten in een droom of onbereikbaar ideaal. Contact met de Andere Wereld, met de natuur en dieren gaat met meer gemak. Hoofd in de sterren, maar ook je voeten op de aarde!
Er zijn geen directe verbindingen van andere planeten met de Maan. Vaste ster Deneb Adige staat echter bijna op dezelfde graad als de Maan. Deneb staat in het sterrenbeeld Zwaan (Cygnus) en bezit zowel de kracht als de (agressieve) bescherming van de zwaan. De ster stuurt mystieke en spirituele kwaliteiten naar de Aarde en sterkt je om tegen de verwachtingen van anderen in te gaan om jouw eigen overtuigingen te volgen. De oude Egyptenaren zagen Deneb als de uitgang van het geboortekanaal van hemelgodin Nut. Om de Zon weer op te laten komen, moet je eerst door je eigen onderwereld reizen, spirituele kennis opdoen en je licht schijnen op verstopte of onderdrukte delen van jouw zelf. Deneb geeft je moed en wekt de innerlijke krijger, zodat je dapper jouw bewuste levenspad gaat lopen. Luister onder deze volle maan extra goed naar jouw dromen. Sla je vleugels uit en volg jouw (innerlijke) koers.

Mijn berichten graag alleen delen mvv deze website!!
Foto: Deneb, ze is deel van mijn lieve zwanenfamilie.

TIP: Vanaf september start ik een workshop serie van 5. Om de maand een bijeenkomst waarin Sekhmet, leeuwwezens, Bastet, Felines, katachtige krachtdieren, Isis, Maria Magdalena, liefde, healing en sterren(bewustzijn) de hoofdrol spelen. Maar ook Zwaan zal aan de orde komen op een speciale manier! Er zijn nog 2 plekken in Bergen en ook in Bilthoven is nog plek! Zie https://petrastam.com/workshop-serie-leeuwinnenkracht-sterrenbewustzijn-en-veel-meer/