Volle maan 3 juli 2023

13:39 uur

De langste dag is geweest als de Maan van de Kortste Nacht aan de hemel staat. Onder invloed van de warme zonnestralen en het overvloedige licht zullen gewassen hun hoogtepunt bereiken en tot rijping komen. Zij kennen en leven hun blauwdruk, groeien uit tot hun mooiste zelf. Volgroeien, volwassen worden en ontwikkelen zijn processen die zich in eerste instantie vanbinnen afspelen. We leven in een tijd waarin meer licht is dan volgens de kwantumfysica kan worden verklaard. Meer lichtdeeltjes betekent meer informatie die tot ons komt, een groter of groeiend bewustzijn en meer wat ‘aan het licht komt’ (zowel in jezelf als buiten jezelf). Richt je op wat jij wilt laten (uit)groeien, geef je energie aan wat jij werkelijk wenst te ontplooien. Wat je hebt gezaaid, is nu sterk en genoeg gegroeid, en vraagt tijd om verder te rijpen. Ook al is de Maan vol, het is toch een goede tijd om naar binnen te gaan en te ervaren wat jouw blauwdruk is, hier en nu. Wat wil geleefd worden door jou? Welke prachtige kracht kom jij delen met de wereld? Schijn licht op jezelf, zie welk programma in jou draait dat niet bij jouw ziel hoort of welke rol je hebt aangeleerd in jouw sociale netwerk en klaar is. Waar heb je macht weggegeven, waar onderdruk je kracht? Welk deel van jóu ga je meer in het licht zetten en hoe?

De Maan in Steenbok wekt ambitie, maakt serieus en geeft een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Uitdrukken hoe je je voelt is lastig, maar het gaat erom dat je het zelf weet en rekening houdt met jouw gevoelens. Saturnus (de heerser van Steenbok) maakt een harmonieus aspect met de Maan, waardoor de Steenbokkwaliteiten niet zozeer remmen maar juist meewerken. Wat je wilt bereiken zal met doorzettingsvermogen lukken!
Jupiter helpt je groot te dromen, dus niet te gaan voor wat slechts klein en veilig is, maar voor hetgeen waarvoor je werkelijk een JA voelt. Saturnus helpt je beide voeten op de aarde te houden en niet overmoedig te worden of onrealistische doelen na te jagen. De balans vinden tussen inhouden en overmoedigheid is belangrijk. Daarvoor moet je contact houden met je gevoel, je zielenweten, en dus steeds momenten van rust inplannen om af te stemmen op jezelf.
Venus vierkant Uranus maakt eigenzinnig. Je wilt bewijzen dat je onafhankelijk bent, maar eigenlijk voel je je onstandvastig. Dit is geen tijd om impulsief risico’s te nemen in de liefde of op het financiële vlak. De dagen na de volle maan staan Mars en Neptunus niet harmonieus, waardoor je weinig energie kunt ervaren en moeilijk voor jezelf kunt opkomen. Schrijf tijdens volle maan op wat jouw drijfveer is, wat jou energie of vreugde geeft, wat door jouw ziel geleefd wil worden. Van 4 tot 8 juli staan de Zon en de Zwarte Zon samen, waardoor je als het ware even oplost, je weinig identiteit en ego ervaart, maar ook niet de daadkracht om actie te ondernemen. Zorg voor rust, inkeer, genieten en vooral: voel, luister naar je intuïtie en naar wat omhoog komt in je bewustzijn. Sirius is nog niet boven de horizon, maar stuurt via het zonlicht wel bewustzijn op jouw roeping en grotere behoeften. Welke her-innering komt bij jou boven in dit licht?

Alleen delen mvv deze website!

TIP: De Leeuwenpoort workshop op 8 augustus – er is alleen nog plek op de avond in Bilthoven.