Nieuwe maan 20 juli 2020

19:37 uur

De nieuwe maan in de periode van de Graanmaan (15 juli – 14 augustus) luidt het thema ‘overvloed en bestemming’ in. De natuur heeft een heel proces van groei en rijping doorlopen en werkt naar een bestemming toe. Wellicht kun je dit proces ook in jezelf herkennen, hoewel wij onze doelen kunnen bijstellen en veranderen. We kunnen steeds weer nieuwe plannen maken, nieuwe groeiprocessen doorlopen, onszelf verbeteren. Dit is een goede tijd om te kijken of je (nog) een duidelijke bestemming voor ogen hebt en welke stappen je zou moeten zetten om de gewenste doelen te realiseren. Wat heb je gezaaid? Wat wil je bijstellen? (Hoe) ben je gegroeid? Welke oogst heeft het je de afgelopen periode al opgeleverd?

De nieuwe maan staat in het sterrenbeeld Kreeft. De Maan is de heerser van Kreeft en deze stand maakt dan ook extra gevoelig. Loslaten kan moeilijk zijn, dromen of fantaseren gaat makkelijk en emotioneel kun je snel geraakt zijn. Je wilt graag zorg en bescherming geven, maar ook ontvangen. De Zon staat ook in Kreeft, waardoor je je bewust wordt van emoties die dieper zijn weggestopt. Laat ze toe, ervaar wat je gevoel aangeeft, trek je niet meteen terug in je schulp, want je krijgt boodschappen uit je onderbewuste. Door te luisteren naar je gevoelens en die proberen te begrijpen, krijg je zowel zicht op diepe verlangens als op wat onvrede geeft. Daardoor kun je andere keuzes maken of doelen bijstellen. Besef wel dat je emoties hebt en dat je niet je emoties bent…
Saturnus staat tegenover de Maan en helpt je om niet te worden geregeerd door te grote ups en downs. Deze planeet maakt het wel lastiger om je gevoelens te uiten en kan ervoor zorgen dat je je sneller alleen of minder waard voelt. Saturnus kan ook (in jezelf of in de maatschappij) zorgen voor restricties, beperkingen of frustraties. Autoriteiten buiten jezelf zijn lastiger, dus je kunt beter de autonomie in jezelf vergroten: wees zoveel mogelijk zelfstandig, onafhankelijk, maak eigen keuzes en neem daarvoor zelf verantwoordelijkheid. Familiebanden kunnen worden versterkt of juist duidelijk maken dat er niet voldoende erkenning en respect is onderling. Zoek de mensen op bij wie jij je goed voelt, bij wie je onderlinge zorg en bescherming ervaart.
Door dwergplaneet Eris kan (in het klein of in het groot) de vinger op een zere plek worden gelegd. Jezelf uiten over onrechtvaardigheden gaat makkelijker en je assertiviteit is groter, maar check je feiten wel goed! Er kunnen discussies ontstaan die de gemoederen hoog doen oplopen met als doel om de hele waarheid boven water te krijgen. Hoewel Eris helpt om voor jezelf op te komen en om een dieper weten te verkrijgen over de waarheid, kan de opschudding die wordt veroorzaakt leiden tot machtsvertoon van de andere partij; een kat in het nauw kan immers rare sprongen maken! Bescherm jezelf, want je kunt vatbaarder zijn voor de negativiteit van anderen, maar ook voor eigen negatieve gedachten.
Welke nieuwe energie wil jij uitzenden? Zorg ervoor dat je je eigen waarheid en zuiverheid kent, dat je weet waarover je het hebt. Het gaat erom dat je eerst je eigen bewustzijn, daarna dat van een ander of van een groep tot een hoger niveau tilt, niet om de strijd om de strijd. Dit kan zijn in je familie, vriendengroep, social media, politiek, etc.

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: Er zijn nog enkele doosjes Krachtdier kaarten beschikbaar voordat de 2e druk komt