Volle maan en maansverduistering 5 juli 2020

6:46 uur

De langste dag van dit jaar hebben we inmiddels achter de rug, maar de dagen zijn nog steeds lang en het zonlicht is sterk (wanneer er geen wolken zijn). In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen, om innerlijke groei, zodat later de vruchten kunnen worden geplukt. De Maan van de Kortste Nacht heeft dan ook als thema ‘rijping’. Kijk naar wat zich in jou heeft ontwikkeld de afgelopen maanden. Waarop wil jij je vooral richten? Wat wil je uitbouwen zodat het nog sterker, mooier en steviger wordt? Welke zaken mogen wel wat meer in het licht komen te staan? Licht geeft energie en brengt helderheid, dus gebruik dat om zicht te krijgen op een innerlijk proces en om zaken aan het licht te brengen in de buitenwereld.
Er is weer een maansverduistering en die is in de vroege ochtend van 5:05 tot 5:20 zichtbaar bij ons. Als de Maan wordt verduisterd, komt symbolisch een stukje gevoel of emotie in de schaduw te liggen. Je voelt van alles, maar je kunt niet direct begrijpen wat, waardoor en waarom. Emoties kunnen dus (weer) hoog oplopen en zetten tevens een trend voor de komende maanden. Als je dicht bij jezelf kunt blijven, licht uitstraalt in plaats van donkere aannames of beschuldigingen deelt, kun je samen een groter licht vormen. Waar licht op schijnt, dat wordt zichtbaar en daar verdwijnt het duister. Niet meteen, maar wel gestaag. Wees degene die jij wilt zien, degene die jij wilt zijn. Wees het lichtende voorbeeld van hoe jij de wereld wilt zien. Laat je niet verleiden tot strijd, dualiteit en polariteit, want dan kom je vast(er) te zitten in 3D terwijl er juist golven zijn om naar een liefdevollere wereld te surfen. Waar je gaat, neem je jezelf mee. Wie wil jij zijn, wat draag je bij, wat straal jij uit?

De volle maan staat in het teken Steenbok. Dit kan ambities, maatschappelijke groei of jouw top bereiken tot belangrijke onderwerpen maken. Doorzetten, doen wat je moet doen en verantwoordelijkheid vormen een kracht die je kan helpen om iets van de grond te krijgen. Gevoelens uiten is niet makkelijk onder deze maan, maar aangeven wat jouw persoonlijke behoeften zijn is wel nodig, omdat je anders heel ontevreden kunt worden. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Kreeft, wat gevoelig maakt en onderwerpen rond zorg en emotionele behoeften naar boven haalt. Innerlijke autoriteit en autonomie zijn belangrijk onder deze Steenbokmaan. Kun en durf je onafhankelijk te zijn? Durf je eigen beslissingen te nemen en daarvoor verantwoordelijkheid te dragen? Of zoek je de autoriteit buiten jezelf (en zo ja, waarom)? Een autonoom persoon probeert zaken na te streven die voor hem of haar waardevol zijn en bewandelt op die manier een eigen levenspad. Laat licht en liefde op jouw (levens)pad schijnen, laat wegen samenkomen zodat er een snelweg van licht kan ontstaan. Zo kunnen we een nieuwe start maken die voor iedereen goed, vrij en heilzaam is!
Uranus brengt positieve, wellicht onverwachte veranderingen teweeg. Inzichten en een verhoogd (zelf)bewustzijn helpen je om te kiezen voor vrijheid en om oude beperkende (slechte?) gewoontes te doorbreken. Met Mars in Ram verlaat je makkelijker je comfortzone, ga je nieuwe uitdagingen aan, onderneem je actie op je wensen. Retrograde Mercurius erbij geeft het originaliteit, psychische helder(ziend)heid en ontdekkingen die meehelpen om de toekomst een positieve draai te geven.
Jupiter en Pluto staan weer heel dicht bij elkaar, wat fanatieke doelstellingen aanwakkert, maar ook kan zorgen voor sociale vernieuwingen. Transformatie (Pluto) is nodig om vertrouwen en geestelijke groei (Jupiter) in jezelf en in de wereld te bewerkstelligen.
De ster Vega staat op dezelfde graad als de volle Maan en beïnvloedt dus de maansverduistering. Dit helpt je om de redder in jezelf te vinden, om de magie van het leven te zien en te begrijpen dat alle zielenlichtpuntjes samen één groot licht kunnen zijn in plaats van dat ze een wedstrijd vormen om de macht. Vega ligt in sterrenbeeld Lier – laat jouw mooiste tonen, jouw muziek klinken, zodat we samen een lied van vrijheid, autonomie en gelijkheid kunnen laten klinken…

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website

TIP: In de zomer geef ik drie keer de workshop Zee(kracht)dieren – Neptunus – Atlantis (Amersfoort, Bergen en bij Breda). De meditaties worden begeleid met live muziek!