Nieuwe maan 21 maart 2023

18:23 uur

Op 20 maart gaat om 22:24 de Zon naar Ram en dat betekent de start van de lente. Dag en nacht zijn dan even lang (equi-nox) maar na de 20e zal het iedere dag langer licht zijn dan donker – we zijn in de lichte helft van het jaar aangekomen. Tegelijk hebben we ervaren dat het weer nog alle kanten op kan gaan. Niet voor niets is het thema bij deze maan ‘zorg en bescherming’. In de natuur is het nieuwe leven nog kwetsbaar en ieder nieuw begin kan wel wat extra zorg gebruiken. Dat geldt ook voor ons: heb je nieuwe plannen of doelen, ga je een geweldig concept uitwerken of wil je jezelf op een andere manier laten zien, zorg dan goed voor jezelf en bescherm je prille mooie ideeën. Maak jezelf en je plan sterker, wees standvastig voordat je het naar buiten toont, zorg dat het tegen een ijskoude opmerking of een kopiërende medemens kan! Wat wil jij laten groeien de komende tijd? Wat vraagt extra zorg en aandacht en hoe ga je dat geven? Kun je het aan als je tegenwerking krijgt? Het kan lastig zijn om je nog even gedeisd te houden in deze maanenergie van vernieuwing en lentekriebels. Stem af op jezelf, zoek de balans, luister naar je innerlijke stem, spreek je niet te snel uit en bescherm je schatten tot jij krachtig genoeg bent om ze aan de wereld te tonen.

De Maan voegt zich op de 21e maart bij de Zon in Ram. Tijdens nieuwe maan is de energie naar binnen gekeerd, wat het een goede tijd maakt voor evaluatie en inkeer om daarna weer een nieuwe cyclus in te gaan met nieuwe voornemens. Ram is het eerste teken van onze dierenriem en gaat over vernieuwing, actie, jouw wensen nastreven. Het kan moeilijk zijn om je in te houden. Een andere uitdaging is rekening houden met anderen. Als je staat te popelen, jouw vuurkracht wilt leven, is hat lastig om je in te houden en af te stemmen op het juiste moment. Vraag je steeds af of de actie die je wilt ondernemen jou brengt waar je wezen moet. Behalve de Maan en de Zon staan ook Mercurius, Jupiter en Cheiron in Ram, wat nieuwe ideeën geeft, verlangens naar een bredere horizon en uitdaagt om jouw plek in te nemen.
Venus en de Noordknoop staan (in de avond) samen. Als je luistert naar je hart, weet je die dag exact wat jouw missie is, waarvoor jij liefde voelt of wat jij wilt creëren. Het hoofd weet dat ook, maar de uitdaging is juist om naar de stem van je hart te luisteren en dan een beslissing te nemen. Het vrouwelijk principe vraagt meer balans in ons. Neem een moment om echt te voelen wat door jou geleefd wil worden. Durf te luisteren naar je intuïtie (dat levert meer op dan aanpassen aan normen en waarden buiten jezelf). Evalueer wat je de afgelopen tijd hebt geleerd, meegemaakt en bepaal daarna welke richting goed is voor jou. Venus en de Noordknoop staan in Stier, wat een verlangen geeft naar (basis)zekerheid en veiligheid voordat je jezelf creatief uit. Wat heb jij nodig, zowel buiten jezelf als in jezelf? Waar je ook heen gaat, je neemt jezelf mee, dus investeer in jezelf, voed je basis en verstevig je fundament.
Pluto gaat op 23 maart van Steenbok naar Waterman. Dit zal de komende jaren een collectieve verschuiving gaan brengen (zie mijn vorige post). Des te meer reden om je balans te bewaren, je basis te verstevigen of sterk te houden en trouw te zijn aan jouw innerlijke weten.

Mijn teksten en foto’s alleen delen mvv deze website