Volle maan 6 april 2023

6:34 uur

Roze bloesems tonen zich in alle pracht en laten confetti achter in de lucht en op de grond. Het is lente! De natuur laat zien dat het een goede tijd is om de eerste stappen naar buiten te zetten, maar doordat de temperaturen nog alle kanten opschieten en er zelfs nog nachtvorst kan zijn, is het nieuwe leven wel kwetsbaar. Toch kan het zijn dat inhouden nog moeilijker is. Wat sterk genoeg is zal overleven, wat te kwetsbaar is niet. Hetzelfde kan voor ons gelden: als je te snel je nieuwe plannen, doelen of wensen in de buitenwereld toont, kan het zijn dat je nog niet sterk genoeg bent voor eventuele tegenwind. Laat vooral wel je capaciteiten zien, beperk jezelf niet en houd jezelf niet klein, maar forceer niets. Alles begint met een droom, een verlangen dat diep in jezelf ontstaat en wil uitgroeien. Wat wil via jou geboren worden? Welk zielsverlangen wil het daglicht gaan zien? ? In hoeverre vraagt dat nog om bescherming voordat je het deelt met de buitenwereld? Neem jezelf serieus. Zet de (eerste) stappen om te realiseren wat je écht wilt. Het is een magische tijd waarin je dankbaar mag zijn voor alles wat groeit en mogelijk is, zowel in de buitenwereld als in je binnenwereld.

De volle maan in Weegschaal maakt gevoelig voor sfeer en harmonie. Deze maanenergie geeft het verlangen om samen met anderen te zijn, uit te wisselen en te delen. Door het thuis sfeervol en gezellig te maken, af te spreken met vrienden en samen te zijn met geliefden, laad je op. Let er wel op dat je niet te veel energie (weg)geeft om alles voor iedereen naar de zin te maken. Je voelsprieten voor harmonie zijn extra gevoelig deze dagen, wat fijn is voor je omgeving maar jou kan uitputten.
Cheiron staat naast de Zon en tegenover de Maan. Deze dwergplaneet maakt je bewust op eventuele voorouderlijke invloeden die je bij je draagt. Welke gewenste en ongewenste erfenis draag jij met je mee? Hoe ga je daarmee om? Wat wil jij anders doen dan je (voor)ouders? Bedenk een klein ritueel waarin je dit onder de loep neemt, hen bedankt of vergeeft, en vormgeeft hoe je jouw persoonlijke kracht gaat gebruiken en je eigen weg zult inslaan de komende tijd. Voel welke waarheid je hebt aangenomen en welke eigen-wijsheid je wilt leven. Ook op dit (voorouderlijke) vlak gaat het erom een nieuwe balans teweeg te brengen.
Door de verbinding tussen Mercurius en Saturnus kun je kristalheldere inzichten hebben en gestructureerd werken aan een idee. Besef dat als je je alleen voelt, jij ook degene kunt zijn die uitreikt naar anderen om af te spreken of iets te ondernemen. Probeer een balans te vinden tussen de ernstige en de vrolijke kant in jezelf (en met anderen). Welk feestje valt er te vieren en wat houdt jou eventueel tegen? Mercurius staat bijna op dezelfde graad als de Noordknoop, waardoor je niet alleen zicht op of duidelijkheid over een levensdoel krijgt, maar ook kunt uitspreken waar jij voor wilt gaan. Schrijf op wat jou motiveert, wat jouw motor draaiend houdt en wat je met jouw inzichten of gaven wilt verwerkelijken. Mars helpt hierbij, geeft energie en start de motor om hiermee aan de slag te gaan. Voel wat voor jou nodig is om je energie te bewaren, denk aan voedsel, mensen, acties, etc., en wat jou (te veel) energie kost. Maak de balans op en wees trouw aan jouw geliefde (levens)doelen en ook aan de hoeveelheid energie die jij te besteden hebt.

Tekst en foto © Petra Stam – alleen delen mvv deze website!