Nieuwe maan 8 mei 2024

5:22 uur

We bevinden ons midden in de lente. Wat bij de vorige maan nog pril en nieuw was, is niet zo kwetsbaar meer en manifesteert zich nu duidelijk. De aandacht richt zich tijdens de periode van de Maan van het Ontwaken op vruchtbaarheid en bevruchting. Bestuivingen en kruisbestuivingen kunnen we ook symbolisch nemen: dit is een goede tijd om inspiratie op te doen, je te laten bezielen door hogere inzichten en creatiekracht. Daarvoor zijn momenten van rust nodig, even stilstaan en je aandacht naar binnen richten. De wereld is druk en beweegt constant en als je niet uitkijkt, word je geleefd. Met vijf planeten in Stier is de aarde-energie sterk aanwezig. Voeten op de grond, lopen in het bos, even los van het denken en van informatie, zodat je weer vanuit je essentie (in plaats van ‘moeten’) voelt welke kant je op wilt. Waar heb jij echt behoefte aan? Wat of wie inspireert jou en hoe kun je daar iets heel eigens van maken met jouw energie en kunnen?

Met de nieuwe Maan naast de Zon in Stier is dit een aardemaan die grondend is en aardebewustzijn wekt. Je wordt je bewust van jezelf, jouw plek en spullen (waarde) alsook van jouw eigenwaarde. Juist op je geliefde plekje (thuis of buitenshuis) en lopend in de natuur ervaar je wat jij nodig hebt, hier en nu. Kijk eens naar jezelf van bovenaf. Wat zie je, wie zie je? Hoe is de balans tussen jouw materiële en spirituele bezigheden? Is er iets wat je wilt of kunt loslaten om ruimte scheppen voor iets nieuws? De Maan staat precies tussen Venus en Jupiter in, wat de behoefte om te genieten vergroot. Het is een maan van overvloed! Maar houd ook in de gaten waar of hoe je teveel tot je neemt, vooral qua eten. Kun jij mind over matter toepassen of word je geleid door de wensen van je lichaam of andere verleidingen?
In het begin van de middag staat de Maan samen met Uranus (ook in Stier), wat de intuïtie versterkt. Als je een antwoord zoekt, kan dat tot je komen. Maak daarvoor wel rust, trek je even terug uit de drukke wereld, maak quality time voor en met jezelf. Nieuwe inzichten en ook nieuws dat tot je komt uit de buitenwereld kunnen een nieuwe koers aangeven. Je kiest niet altijd wat er op je pad komt, maar je kunt wel zelf kiezen hoe je ergens mee omgaat. Dit principe wordt op 13 mei versterkt, want dan staan Zon en Uranus samen. Rond die dag is de energie flitsend, soms zelfs zenuwslopend als je te open staat. Laat je niet gek maken door de buitenwereld, probeer ook dan in rust te voelen hoe jij in je leven staat en wat goed is voor jou!
Saturnus werkt als een motor, geeft energie en discipline aan datgene waarvoor jij je inzet. Het helpt niet om helemaal op te gaan in iets, wel om door te zetten. Wees bewust bezig met waaraan jij energie wilt geven of niet. Als je iets wilt neerzetten, werkelijkheid wilt maken, dan kun je daar nu goed en duidelijk stappen voor zetten. Toch geldt ook hier: laat je niet afleiden of verleiden, want als je jouw richting door anderen laat bepalen, kun je vele stappen zetten om er later achter te komen dat je die kant helemaal niet op wilde. Werk samen met je ziel en luister naar de fluistering van je innerlijke stem. Loop door het prachtige nieuwe groene leven, geniet en wees dankbaar voor wat goed gaat en wat je hebt. Zaai iets nieuws of bouw iets uit, steeds wetende dat jij jouw pad kiest en bepaalt welke richting je opgaat.

Mijn artikelen alleen delen mvv deze website! Dank!

TIP: Alle tien de onderdelen van de Krachtdieren cursus staan in de webshop. Tien thema’s, vele krachtdieren, meditaties, en meer. Neem eens een kijkje! https://petrastam.com/product-category/krachtdieren-2-online-cursus/