Volle maan 24 april 2024

1:49 uur

Na een roerig eclipsseizoen met vele (doem)voorspellingen keert de uiterlijke rust terug tijdens de volle Maan van het Ontwaken. De naam verwijst naar de natuur die steeds verder ontwaakt, naar de lichtgroene blaadjes en ook de kleuren die zich langzaam ontvouwen. De meest kwetsbare fase om zich te ontpoppen in de buitenwereld is voorbij. Vertaald naar ons kan dit een goede tijd zijn om wat meer van jezelf te laten zien: jouw kleuren, jouw unieke zijn en kijk op de wereld. Voel waarnaar jouw passie uitgaat. Wat zou jij (verder) willen laten uitgroeien en hoe?

De Maan staat in Schorpioen, waardoor diepe en/of mystieke stukken vanuit de diepte omhoog kunnen komen. Mysterie = verborgen weten. Ont-dek en je weet, ontsluier en je ziet. Durf de diepte in te gaan, met jezelf of met een vraagstuk. Waarvan wil je meer weten? Wat wil je oplossen in jezelf en waarvoor moet je dus jezelf op een dieper niveau begrijpen? De avond voor de volle maan kan Pluto al zaken loswoelen, iets triggeren wat jou emotioneel raakt, of in je dromen een thema aanroeren dat in het licht wil komen. Juist door iets wat wrijving geeft of irriteert aan te kijken, te zien voor wat het is en er dan uit te halen wat jij op een gezonde manier wel nodig hebt, kun je bruggen slaan: van het donker en onzichtbare naar het licht en zichtbare.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Stier en geeft het belang van je eigen fijne plekje. Vanuit de aardse geborgenheid, vanuit een rustige basis, kun je dieper duiken en daarna weer hoger vliegen. Er zijn geen andere verbindingen met de Maan.
Jupiter en Uranus staan (in Stier) nog steeds dicht bij elkaar, waardoor er zowel individueel als mondiaal nieuwe, verrassende inzichten ontstaan. Nieuwe waarden en levenszin ontluiken en die geven energie en de moed om te leven volgens jouw eigen idealen (zonder anderen te benadelen). Vrijheid is belangrijk. Wanneer die wordt beperkt, dan volgt een revolutionaire reactie.

Praktisch:
Teken de levensvrucht groot (op een A4 papier) na of print die uit. Schrijf in het midden je doel, wens of droom – wat wil je laten ontluiken? In de cirkels er omheen schrijf je wat daarbij kan helpen en waarom je ervoor gaat. In de buitenste cirkels schrijf je je ‘ja-maar-argumenten’ – hoe ondermijn jij jezelf? Geef het tot de volgende volle maan om het uit te werken en er stappen naar te zetten. En werk aan je ja-maars! Probeer die alle zes om te buigen naar ‘Ja’s’! Iedere blokkade die je hebt omgebogen, knip je weg. Zo houd je op de dag van de Bloemmaan (23 mei) een Levensbloem over: het symbool van oneindige groei en creatie.
(deel van een oefening uit ‘In het licht van de Maan’) https://petrastam.com/product/in-het-licht-van-de-maan/

Graag mijn artikelen alleen delen mvv deze website!