Volle maan 23 mei 2024

15:53 uur

De volle Bloemmaan heeft het thema ‘groeikracht en verbinding’ Dat is te zien en te merken in de natuur: het bruist van de energie in de natuur, het groen schiet omhoog, bloemen laten hun kleuren zien en delen hun geuren. De groeikracht is op weg naar een hoogtepunt. Wij kunnen meebewegen op de energie van de natuur en een groeispurt ervaren. Om het beste uit jezelf te halen zul je in verbinding moeten blijven met jouw essentie en de zielenwensen en/of -doelen die daaruit ontstaan. Want niet school, de maatschappij of het leven buiten jou zal ervoor zorgen dat jij je blauwdruk voelt en leeft – dat zul je zelf moeten doen. Welke zielenwens leeft in jou? Wat wil je uitbouwen, zodat er meer diepgang ontstaat? Wat voelt verstikkend en waarin ga je dus minder mee of waaruit ga je juist losbreken? Je bent hier niet om een poppetje in een maatschappij te zijn – je bent hier om jouw prachtige zelf de ruimte te geven en op die manier vanzelf iets bij te dragen aan de wereld. Van binnen naar buiten. En de hemelse standen werken optimaal mee:

De volle maan staat in Boogschutter. Dat maakt enthousiast, optimistisch, geeft levenslust en de drang om nieuwe avonturen aan te gaan. Welke droomzaadjes (willen) ontkiemen onder deze maan? Geef jezelf wat je nodig hebt om te groeien en te bloeien. Wees niet bang om jouw kleuren te laten zien, want jij bent Jij en dat is precies goed. Natuurlijk kun je iets bijschaven of bijleren, maar kies wat bij jouw ziel past. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Tweelingen, wat behoefte geeft om uit te wisselen met anderen en samen te komen. Geniet, deel, maar blijf wel bij jezelf en richt je pijlen op jouw gewenste doelen.
Op dezelfde graad als de Zon staat Mirfak, een vaste ster die staat voor de archetypische jonge held die in actie wil komen, uitdagingen zoekt en zijn kracht wil gebruiken voor het goede. Mirfak met de Zon geeft veel energie en het enthousiasme van een krijger. Wat wil jij verbeteren in jouw leven? En in de wereld? Mirfak tegenover de Maan kan maken dat je doorslaat in iets, uitdagingen zoekt om de uitdaging en jezelf overschat. Zoek een uitlaatklep voor je energie (bijvoorbeeld sport) en behoud je focus op wat echt belangrijk is.
Pluto maakt positieve aspecten naar zowel de Maan als de Zon. Het maakt dat je kunt ont-dekken wat in jou of in de buitenwereld is verborgen. In een schaduw kan een schat verborgen liggen, dus durf jezelf te doorgronden. Welke emotie wil geleefd of juist verwerkt worden? Je kunt transformeren wat oud is, alsook jouw wenskracht inzetten om dichterbij te halen wat nu nog als een droom in jou ligt. Stuur je intentie duidelijk uit, want je kunt krijgen wat je wenst!
Jupiter en Venus staan bijna op dezelfde graad, wat ook weer optimisme geeft, geluk aantrekt en diplomatiek maakt. Dit is een droommaantijd vol overvloed en liefde. Droom groot, maar waak voor mateloosheid, overdaad (in eten bijvoorbeeld) en overschatting van jezelf. Venus en Jupiter maken een mooie verbinding met Neptunus, wat dag- en nachtdromen kan activeren en een mystieke ervaring kan geven, maar ook realiteitszin vraagt bij het najagen van jouw ideaal. Eenheid en verlossing vind je in eerste instantie in jezelf, daarvoor ben je niet afhankelijk van een ander.

Graag mijn artikelen alleen delen mvv deze website

TIP: Er zijn nog een paar Lighttaal schilderijen:
https://petrastam.com/product-category/cosmic-light-pictures/