Nieuwe maan en zonsverduistering 14 oktober 2023

19:55 uur

Ondanks het milde weer wordt de herfst steeds meer voelbaar en zichtbaar. Met het vallen van ieder blaadje zal de natuur zich verder en verder naar binnen keren. De laatste oogsten worden binnengehaald en opgeslagen. De opgebouwde rijkdom wordt gedeeld. Oogsten betekent ook dat er iets wordt losgelaten. Voor de natuur is dit een duidelijk proces dat vol vertrouwen wordt aangegaan. Het thema ‘overleven en transformatie’ hoort bij deze maancyclus. Hoe ga jij om met veranderingen? Wat heb jij nodig (in jezelf en/of in de buitenwereld) om van overleven naar leven te gaan? Welke kwaliteit herken je in jezelf maar durf je (nog) niet te leven, heb je dus onderdrukt? En hoe kun je deze schat erkennen, omhooghalen en het levenslicht laten zien?

De nieuwe maan in Weegschaal vraagt je bewust te worden hoe de balans tussen het mannelijk principe (actie, bewustzijn, uiterlijke kennis) en het vrouwelijk principe (onderbewuste, introspectie, intuïtie) in jou hersteld mag worden. Maan in Weegschaal maakt sociaal en gevoelig voor de harmonie, maar zorg ervoor dat je niet over jouw eigen grenzen gaat ten bate voor anderen. Er is deze dag ook een zonsverduistering en ook al is die niet zichtbaar in Nederland, de energie ervan zet wel een nieuwe cyclus in. Tijdens een zonsverduistering komt als het ware een stukje zelf in de schaduw te liggen. Wie ben je, wat kom je doen? Neem enkele dagen voor de verduistering de tijd om duidelijk te krijgen welk persoonlijk doel jij wilt nastreven de komende herfst en winter. Voel tijdens de verduistering (die duurt van ongeveer 18:00 tot 20:00 uur) of er iets is wat jouw hart zwaar doet voelen. Laat een inzicht ontstaan wat je eraan kunt doen om je hart lichter te maken. Wat heb JIJ nodig? Welke stappen kun je zetten om van slachtoffer naar meester over jouw lot te gaan? Jouw acties hebben invloed op de uitkomst, dus je hebt altijd medezeggenschap in je leven. Zie wie je bent, wetende dat je een multidimensionaal wezen bent en… ga daarnaar leven.

Op 8 augustus stonden de Zwarte Maan en Venus samen, daarna ging Venus retrograde en op 10 oktober staan ze weer samen. Binnen dit portaal van 8-8 tot en met 10-10 horen thema’s als ‘zielenliefde’, ‘de balans vinden tussen jouw licht en jouw donker’, ‘trouw zijn aan jouw ziel ook bij de ander’, ‘luisteren naar en vertrouwen op je zielenstem en intuïtie in het bewustzijn’. Maak de balans op: wat heb jij de afgelopen twee maanden beleefd of geleerd over jezelf zijn en op jouw eigen-wijze manier leven? Durf je te vertrouwen op jouw innerlijk weten en daarnaar te handelen? Trouw zijn aan jezelf betekent dat je jezelf kent, jouw ‘ja’ en ‘nee’ kent en vanuit liefde jouw kracht gaat leven. Dus niet klein maken, aanpassen of verstoppen, maar op momenten dat jij daarvoor kiest jezelf laten horen of zien en jouw persoonlijke zielenpad lopen.

Mijn Maanblog graag alleen delen mvv deze website.

TIP: Op vrijdagmiddag 13 oktober geef ik een losse workshop over Sekhmet, leeuwenenergie en werken we met mijn nieuwe Sekhmet-kaarten. In Moergestel (naast Tilburg). Info en opgave gaat via Huis van Transformatie: https://huisvantransformatie.nl/event/sekhmet-inzichten/

In de Maan-nieuwsbrief dit keer extra:
-Saturnus en Neptunus (twee uitersten)
-Mars en Eris
-Vaste ster Sualocin (sterrenbeeld Dolfijn)
-Praktisch: Krachtdier Dolfijn – plezier en balans