Volle maan 24 juli 2021

04:38 uur

In de periode van de Graanmaan (15 juli tot 14 augustus) draait het om de eerste oogst. Verschillende graansoorten zijn al gerijpt, de eerste giften van de aarde zijn zichtbaar en tastbaar. Het is een tijd om (extra) dankbaar te zijn voor de overvloed die je ervaart in je leven. Door bewust dankbaarheid te sturen naar het voedsel dat (vanaf de hele wereld!) bij jou op je bord belandt, verhoog je de trilling ervan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor water. Dankbaarheid en liefde zijn eindeloos op te wekken in je hart en moeiteloos uit te sturen. Het is een heel simpele en tegelijk superkrachtige manier om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld op alle niveaus. Alle energiegolven (gevoelens, gedachten, wensen, etc.) die we uitzenden vormen een veld en in dat veld heb je effect op elkaar, ben je verbonden met elkaar. Hoe hoger de frequentie in het veld is, hoe fijner en gezonder jij en anderen zich voelen! Het thema bij de volle maan is ‘overvloed en bestemming’. Is er een blokkade die jou van je bestemming vandaan houdt? Wat is een volgende stap die je wilt en gaat zetten om dichter bij je bestemming te komen? Wat valt er al te vieren en hoe ga je dat doen?

De volle maan staat in het teken Waterman. Dat maakt vrijheidslievend en waar vrijheid wordt ingeperkt, kan rebellie ontstaan. Originele ideeën en diepe inzichten kunnen ineens naar boven komen, in je bewustzijn. Als je die ergens vóór gebruikt, in plaats van ergens tegen, kun je energie moeiteloos laten stromen en een doorbraak bereiken op het gebied waar jij voor gaat.
Omdat de Maan en Venus niet harmonieus ten opzichte van elkaar staan, kan dat spanning geven op alle gebieden waar je liefde of emotionele steun verlangt. Een gevoel van onstabiliteit, irritatie of onvervuldheid kan zomaar uit het niets ontstaan. Ga je daardoor sneller ruzie maken of ontwijk je juist iedere vorm van disharmonie? Natuurlijk ligt er een verlangen, een teleurstelling of wens onder die vraagt om aandacht. Onderzoek in hoeverre jij lief kunt zijn voor jezelf, jezelf kunt liefhebben en op welke manier je dit kunt verbeteren. Venus staat tegenover Jupiter, wat de behoefte wekt om samen met anderen te zijn en te ontspannen, maar ook gemakzucht kan wekken. Kijk uit voor te veel van alles, bijvoorbeeld uitgeven, eten, verwachten, eisen, drinken, etc. Verlaag je normen niet voor een kortstondig verlangen.
De verbinding tussen de Zon en Jupiter is spanningsvol, wat zelfingenomen kan maken of ook weer kan zorgen voor overdrijving. Ga jezelf niet bewijzen, maar geef het ook niet op. Voel welke verwachtingen jij op dit moment hebt van het leven. Welke stapjes kun je werkelijk zetten om die verwachting waarheid te maken? Doe iets waardoor je eigenwaarde groeit of waardoor je jouw waarde inziet.
Altair, een vaste ster in het sterrenbeeld de Adelaar, staat op dezelfde graad als de volle maan. Altair wordt geassocieerd met lef, ambitie en actie in combinatie met zorg voor elkaar. De ster ontsteekt als het ware de goddelijke vlam van inspiratie, waardoor je doorzettingsvermogen een boost krijgt. De ambitie die je nastreeft, zúl je bereiken! Zo lang je niet roekeloos of vanuit hardheid te werk gaat, kun je de ambitie die jij nastreeft bereiken, je onafhankelijker voelen of iets groots voor de wereld doen. Verbind jouw wens aan het grote goed en ga ervoor!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!

TIP: Alles weten over krachtdieren, onder andere Adelaar? In september start mijn online jaarcursus Krachtdieren weer! Tien uitgebreide lessen (een per maand) over vele krachtdieren, meditaties, opstellingen, dierremedies, astrologie, creativiteit en meer