Volle maan en maansverduistering 30 november 2020

10:31 uur

Kortere dagen en lagere temperaturen maken dat zowel de natuur als de mens zich meer en meer naar binnen richt. De sluiers tussen de stoffelijke en onstoffelijke wereld zijn momenteel zeer dun en kunnen een doorkijk bieden naar een grotere werkelijkheid dan die onze fysieke ogen kunnen waarnemen. In de buitenwereld daarentegen, met de veelheid aan verschillende informatie, kun je makkelijk van zijpad naar zijpad dwalen en steeds verder van jezelf verwijderd raken. Bij het opdoen van een grotere waarheid kun je het thema van deze volle maan meenemen: ‘wijsheid en offer’. Als je kennis hebt opgedaan, vooral in de vorm van inzichten, en daarnaar gaat leven, dan wordt het wijsheid. Leven volgens jouw eigen diepe weten, zonder daarbij de waarheden van anderen te veroordelen (die zijn immers van hen), is ook wijsheid. Welk diepe inzicht heb jij recentelijk opgedaan? Wil en kun je daarnaar gaan leven en zo ja, hoe? Als je iets nieuws of anders gaat doen, moet je daarvoor vaak iets ouds loslaten. Wat offer jij eventueel op en wat beslist niet? Neem dagelijks enkele momenten om in rust naar je intuïtie te luisteren en handel naar wat jouw gevoel je ingeeft. Alles is in jou aanwezig, ook jouw persoonlijke antwoorden en weten.

Onder de volle maan in Tweelingen is er meer behoefte aan communicatie, uitwisseling, kennis opdoen en nieuwe (uitdagende) bezigheden oppakken. Nieuwsgierigheid en uitwisselen van nieuwtjes, een grotere behoefte om waarheid van leugens te onderscheiden kunnen een belangrijkere plek innemen. Samenzijn heeft de voorkeur boven alleen zijn en denken is makkelijker dan stilstaan bij je gevoelens. Het astrologische teken voor Tweelingen is II en staat voor de twee tempelzuilen als symbool van de dag en nacht, licht en donker, mannelijk en vrouwelijk, bewust en onbewust, hemel en aarde, etc. Het is de deling van de eenheid, maar tegelijk is het zo dat als je naar binnen gaat (door de zuilen je eigen tempel betreedt) en luistert naar die innerlijke stem, je weer dichter bij de eenheid komt. Daarin ligt de uitdaging in deze tijd. Omdat er een maansverduistering is, speelt dit thema enkele maanden door.
De Maan is gedeeltelijk verduisterd tussen 8:30 en 12:55 uur (niet zichtbaar in Nederland). Minder licht op de Maan betekent symbolisch minder zicht op je gevoelens of emoties. Wat je hebt opgebouwd aan frustraties, emoties die zijn onderdrukt of schaduwdelen die je dacht veilig in de kelder te hebben weggestopt, kunnen worden getriggerd door de eclips en de komende tijd omhoog knallen. Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker je hiermee kunt omgaan. Tijd maken voor reflectie en zelfonderzoek loont dus. Vind rust in je eigen tempel, laat niet alles en iedereen binnenkomen en ga er zelf ook niet te ver bij vandaan.
De Maan staat onharmonieus met Venus, wat liefdeshonger of (relationele) spanning kan geven. Voel of er balans is tussen wat jij geeft en wat je ontvangt, en of jouw zelfliefde en zelfwaardering hoog genoeg zijn. Uranus staat onharmonieus ten opzichte van de Zon, wat nerveuze spanning kan geven. Vrijheid staat hoog in het vaandel, vooral als je voelt dat er macht op jou wordt uitgeoefend. Probeer vrijheid te ervaren en realiseren binnen de mogelijkheden, anders ga je stampen of slaat negativiteit naar binnen toe.
Er is een asteroïde die DNA heet, en die staat nu ‘op’ de Zon en recht tegenover de Maan(sverduistering). Dit vraagt om alertheid omtrent alles wat de komende maanden van buitenaf jouw DNA kan beïnvloeden. Het daagt ook uit om te beseffen dat jij niet alleen door je levenswijze en beslissingen, maar ook met je intentiekracht je DNA kunt beschermen en zelfs kunt versterken of ‘upgraden’. Onze gedachten en overtuigingen sturen een bepaalde energie uit, het collectief stuurt een sterke samen beleefde gedachte uit. Je bent echter meer dan wat je denkt – je kunt je leven zo snel veranderen als je je overtuigingen kunt veranderen. Stuur (samen) uit wat de wereld voor iedereen beter, sterker, liefdevoller maakt in plaats van angst, beperking of stress uit te zenden. Hoe hoger de vibratie (liefde, dankbaarheid), hoe meer lage of verstoorde energieën zich zullen/kunnen aanpassen aan de hogere frequentie. We zijn Magiërs, alles is mogelijk! Help jezelf en help anderen!

Tekst en foto © Petra Stam
Alleen delen mvv deze website!!

Wil je niet alleen een jaar lang alles leren en je verbinden met krachtdieren, maar ook leren over astrologie / jouw horoscoop? Doe dan mee met de online jaarcursus Krachtdieren. Start: januari (maar je kunt het hele jaar instappen).